İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Adalet Bakanlığı özelinde, görevde yükselme işlemlerinde başvuru sırasında tek tercih sorunu

Mevzuata uygun olan uygulama, başarı sıralamasına göre atama yapılmasıdır ve ilgililerin başvuru sırasında tek tercih yapmak zorunda bırakılmamasıdır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Eylül 2017 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanlığı özelinde, görevde yükselme işlemlerinde başvuru sırasında tek tercih sorunu

SORU: Adalet Bakanlığı çeşitli unvanlı kadrolar için görevde yükselme sınavı duyurusuna çıkmıştır. (Tıklayınız.) Söz konusu duyuruda geçen "Başvurular, istenen unvan ve mahal belirtilmek suretiyle yapılacaktır. Aynı unvan için birden fazla yere yapılan başvurular geçersiz sayılır. Atamaları doğrudan Bakanlıkça yapılan personel merkez teşkilatı kadroları için, atamaları adalet komisyonlarının teklifi üzerine yapılan personel ise görev yaptıkları adalet komisyonlarının yetki alanındaki taşra kadroları için yapılacak görevde yükselme sınavına başvurabilir." ibaresi mevzuata ve hakkaniyete uygun mudur? Teşekkürler...

CEVAP: Görevde yükselme ve unvan değişikliği genel yönetmeliğinin (Genel Yönetmelik) "Duyuru ve başvuru" başlıklı 9 uncu maddesinde, "İlan edilen kadro veya pozisyonlar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadro veya pozisyonlardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir." hükmü mevcuttur. Bu hüküm, bir personelin başvuruda bulunması mümkün bulunan birden fazla unvandan sadece birine müracaat edebileceği anlamına gelmektedir. Tek bir İle veya birime başvurulmasıyla ilgisi yoktur. Bir personel, örneğin şef ve uzman kadrolarına atanma başvurusunda bulunabilecek durumdaysa ya şef ya da uzman kadrosunu seçecektir. Ama bu kadrolardan birini seçtiğinde, mesela şef kadrosunu seçtiğinde, farklı il veya birimlerde ilan edilmiş bulunan tüm şef kadrolarına müracaat etmiş olacaktır.

Genel Yönetmeliğin 13 üncü maddesine 31/08/2013 tarihinde "Kurumlar, gerekli görmeleri halinde taşra teşkilatında beş kişiden müteşekkil sınav kurulu veya kurulları oluşturabilir." fıkrası eklenmiştir. Bu hüküm, İçişleri Bakanlığı gibi büyük kurumların taşra teşkilatlarının merkezden ayrı olarak müstakil sınav düzenleyebilmelerini sağlayabilmelerini amaçlamaktaydı. Ancak İçişleri Bakanlığındaki uygulama da, maalesef tek bir İl'e başvuru yapılabilmesi şeklinde tezahür etmiştir. İçişleri Bakanlığının kendi görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği de bu uygulamaya cevaz vermektedir.

Benzer şekilde, Adalet Bakanlığının görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğine (Kurum Yönetmeliği) 13/04/2014 tarihinde getirilen "Başvurular, istenen unvan ve mahal belirtilmek suretiyle yapılacaktır. Aynı unvan için birden fazla yere yapılan başvurular geçersiz sayılır. Atamaları doğrudan Bakanlıkça yapılan personel merkez teşkilatı kadroları için, atamaları adalet komisyonlarının teklifi üzerine yapılan personel ise görev yaptıkları adalet komisyonlarının yetki alanındaki taşra kadroları için yapılacak görevde yükselme sınavına başvurabilir." hükmüyle ilgili personelden aslında başvuru aşamasında tek tercih yapması istenilmektedir. Hatta merkez personeli ve görev yapılan adalet komisyonunun yetki alanında bulunan personel bakımından bu tek tercihin yeri bile belirlenmiştir. Kurum Yönetmeliğinin 25/03/2004 tarihinde yayımlanan halinde dahi sadece belirli bir mahal için başvurma hususu bulunmaktaydı. Kurumsal Yönetmelikteki müteakip değişikliklerde de bu hüküm korunmuştur. Bu durum, Adalet Bakanlığının kendi özel çalışma usulü ile ilgili gibi görünmektedir. Ancak bu düzenlemelerin Genel Yönetmeliğin "...kurumlar, bu Yönetmeliğin kapsamına giren görevlere atanacaklarda aranacak şartları ve yapılacak sınavlara ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususları Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşünü alarak bu Yönetmeliğe aykırı olmamak üzere çıkaracakları yönetmelikle düzenler." hükmüyle uyumu tartışılır.

Genel Yönetmelikte ilgililerden tercih alınmasına ilişkin olarak 12/C maddesinde, "Kurumlarca tercih alınması durumunda ise başarı sıralaması esas alınarak ilgili personelin tercihlerine göre atamaları yapılır." hükmü bulunmaktadır. Bu madde dışında, Genel Yönetmelikte tercihlere ilişkin herhangi bir usul ve esasa yer verilmemiştir. Böylece tercihlerin alınması hususu, kurumsal yönetmeliklere veya uygulamalara bırakılmış olmaktadır. Ne var ki kurumsal uygulamalar son derece farklılık göstermektedir ve sıkıntılara yol açmaktadır. Genel Yönetmelikteki "ilgilerin tercihlerinin alınması" hususu hiç şüphe yok ki memurların lehine bir düzenleme olarak düşünülmüştür. Ancak bu husustaki kurumsal uygulamalar fiilen memurun aleyhine sonuçlanabilmektedir. Hatta görevde yükselme mevzuatına açıkça aykırı durumlar dahi ortaya çıkabilmektedir. Genel Yönetmeliğin yukarıda bahsedilen 12/C maddesindeki bir başka hükümde, "Atanmaya hak kazanan personel, başarı sıralaması listesinin kesinleşmesini müteakip en yüksek puandan başlamak üzere belirlenen başarı sıralamasındaki başarı puanlarına göre atanır." denilmektedir. Genel Yönetmelik zamanla birçok değişikliğe uğramıştır ancak atamaların en yüksek puandan başlamak üzere başarı puanlarına göre yapılacağı hususu her zaman için korunmuştur. Bu anlamda mevzuata uygun olan uygulama, başarı sıralamasına göre atama yapılmasıdır ve ilgililerin başvuru sırasında tek tercih yapmak zorunda bırakılmamasıdır. Merkez personelinin sadece merkezdeki kadrolara, taşra personelinin ise sadece bulunduğu taşra kuruluşunun kadrolarına başvurabilmesi, Kurum Yönetmeliğine uygun bile olsa, Genel Yönetmeliğin temel mantığına ve sistematiğine aykırıdır. Bu yönüyle de söz konusu düzenlemelerin hakkaniyete uygun olmadığı düşünülmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber