İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü görevden alındı

İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, açılan bir soruşturma nedeniyle tedbiren görevinden alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Eylül 2017 17:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü görevden alındı

İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, açılan bir soruşturma nedeniyle tedbiren görevinden alındı.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, 15 Ağustos 2016'da görevi Prof. Dr. Mehmet Füzün'den devralmıştı.

REKTÖR KASMAN'LA İLGİLİ İDDİALAR

- Eşi Saadet Kasman'ın yeğeni Hazal K. üniversiteye taşeron işçi olarak alındı.

- Adnan Kasman'ın teyze kızı Bircan U., DEÜ Hastanesi'nde taşeron işçi olarak çalışırken hastanenin VIP bölümüne alındı.

- Sakina B.k, Döner Sermaye İşletme Müdür Yardımcısı iken İzmir Meslek Yüksekokulu sekreterliğine atandı. Ardından şube müdürü yapıldı.

- 17-18 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Bilim Kahramanları Ödül törenine hiçbir idari görevi olmadığı halde rektörlüğü temsilen eşi Prof. Dr. Saadet Kasman'ı görevlendirdi. Görevlendirmeyi eşi gidip geldikten sonra geçmiş tarihli olarak çıkarttı.

- Genel Sekreter Ahmet Cevdet Oral'ın istifasını istedi. Oral bunu kabul etmeyince işler durma noktasına geldi. Eğitim Fakültesi Dekanı ve Dekan Yardımcısı'nı görevden aldı.

- Dekanlık görevini Rektör kendi yetkisine aldı. Yine emekli olan Hemşirelik Fakültesi Dekanlığı'na atama yapmadı kendi yetkisinde yürütmekte.

AİLE BOYU TORPİL!

- Rektör Adnan Kasman'a eski sağ kolu, rektör yardımcısı Prof. Dr. Aslanertik'in suç duyurusunda bulunmasıyla birlikte dikkat çeken diğer detaylar şaşırttı. Rektör Kasman, aynı üniversitede öğretim üyesi olan eşi Prof. Dr. Saadet Kasman'ı "özel danışmanı" olarak atayıp, rektörlük katında oda tahsis etti.

- Kardeşi Doç. Dr. Şefika Kasman'ı da DEÜ İzmir Meslek Yüksekokulu'nda müdür yardımcısı olarak atadı. Nisan 2017 tarihi itibariyle Şefika Kasman'ın kadrosu DEÜ Makine Mühendisliği'ne atandı.

- Prof. Dr. Kasman'ın yeğeni Meral Kasman da hızlı yükseldi. Meral Kasman anlaşmalı kurumlarda memur olarak çalışırken, DEÜ Döner Sermaye İşletme Müdür Yardımcısı oldu. Ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Sekreterliği'ne atandı. Buradan da kısa sürede terfi ederek şube müdürü oldu. Meral Kasman düz memur maaşı alırken bir anda 4 bin 150 liralık şube müdürü maaşı ve kadrosunu aldı

Ayrıntılar geliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber