Bombacı sosyologlar yakalandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Mart 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'da Sosyoloji okurken örgüte girerek Kandil dağında eğitilen 2 kişi, yaklaşık 10 kilogram patlayıcı ile birlikte yakalandı.

Fatih'te yapılan operasyonla yakalanan zanlılarla birlikte, Diyarbakır'da 11 kişinin ölümüne sebep olan bombalı saldırıda kullanılan termosla aynı özelliklere sahip bir termosun da yakalanması dikkat çekti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'ya yönelik olarak 24 Mart 2007 tarihinde operasyon yapıldı. Fatih Balat semtinde yapılan operasyonda Kuzey Irak'ta siyasi ve askeri eğitim aldıktan sonra İstanbul'a eğitim almak için gönderildikleri belirlenen A.B, B.C., ile bunlara yardım ve yataklıkta bulunduğu öne sürülen M.Y. yakalandı. Operasyonda; 9 kilo 500 gram plastik patlayıcı, 10 adet elektrikli fünye, 1 adet cep telefonu düzeneği, 1 adet kuru sıkı tabanca, 5 adet fişek, düzenek hazırlanmasında kullanılan çeşitli malzemeler, 1 adet patlayıcıları taşımakta kullanılan termos, sahte nüfus cüzdanı, bin 200 ABD doları, 255 YTL, cep telefonu ve sim kartlar ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Yaklaşık 6 ay süren çalışma ve teknik takibin ardından gözaltına alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılardan B.C. ile A.B.'nin Muğla Üniversitesi Sosyoloji bölümünde okurken örgüte girdikleri ve okuldan ayrılarak Kuzey Irak'a giderek Kandil dağında eğitim gördükleri öğrenildi. Burada bomba yapımı ve propaganda konusunda eğitim alan A.B. ile B.C.'nin 7 kg TNT ile 2 kilo 500 gram A-4 patlayıcı ile birlikte İstanbul'a geldikleri belirlendi. İstanbul Fatih Balat'ta örgüt üyesi M.Y.'e ait evde kalmaya başlayan 2 teröristin yanlarında getirdikleri bombalarla sansasyonel eylem yapma hazırlığı yaptıkları öne sürüldü. Teröristlerle birlikte yakalanan termosun, patlayıcıları taşımada kullanıldığı bildirildi. Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır'da 11 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıda da patlayıcıların içine konularak patlatıldığı termosun İstanbul'da ilk kez patlayıcılarla birlikte ele geçirildiği kaydedildi.

Emniyetteki sorgularında susma hakkını kullanan 3 zanlı, işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber