İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Anadolu lisesi açılmasında nüfus şartı kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi ve mesleki/teknik Anadolu lisesi açılmasında aranan en az 10 bin veya 20 bin nüfus şeklindeki şartları kaldırdı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Eylül 2017 09:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Anadolu lisesi açılmasında nüfus şartı kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinde 15 Eylül 2017 tarihi itibariyle değişiklik yaptı. Tıklayınız.

Yapılan değişiklik ile Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi ve mesleki/teknik Anadolu lisesi açılmasında aranan en az 10 bin veya 20 bin nüfus şeklindeki şartları kaldırdı

Ancak, fen, sosyal bilimler, Güzel sanatlar, Spor lisesi açılabilmesi için nüfus şartı arayan yönetmelik hükümleri korundu.

İŞTE YÖNETMELİĞİN ESKİ VE YENİ HÜKÜMLERİ

ESKİ HÜKÜM

Madde 4 - (1) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları, il milli eğitim müdürlüğünün teklifi ile valilikçe planlanır ve toplu inha listesi nisan ayı sonuna kadar Bakanlığa gönderilerek Bakanlıkça açılır ve aynı usulle kapatılır. Bu sayılanlar dışında kalan kurumlar ile imam hatip ortaokullarının pansiyonları ve yatılı bölge ortaokulları valiliğin teklifi, ilgili genel müdürlüğün uygun görüşü üzerine Bakanlıkça açılır ve aynı usulle kapatılır.

YENİ HÜKÜM

"(1) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları, il milli eğitim müdürlüğünün teklifi ile valilikçe planlanır ve toplu inha listesi nisan ayı sonuna kadar Bakanlığa gönderilerek Bakanlıkça açılır ve aynı usulle kapatılır. Ayrıca Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, çok programlı Anadolu lisesi ve mesleki eğitim merkezinin açılması ve kapatılması; ihtiyaca binaen valilik teklifine bağlı olarak Bakanlıkça sağlanır. Bu sayılanlar dışında kalan kurumlar ile imam hatip ortaokullarının pansiyonları ve yatılı bölge ortaokulları valiliğin teklifi, ilgili genel müdürlüğün uygun görüşü üzerine Bakanlıkça açılır ve aynı usulle kapatılır."

ESKİ HÜKÜM

Madde 7 - (1) Anadolu lisesi açılabilmesi için; 9 uncu sınıfa kayıt olacak en az 2 şube mevcudunda öğrenci, binada en az 8 en fazla 40 derslik bulunması, okulun açılacağı yerleşim birimi merkez nüfusunun 10.000 veya ilçeye bağlı çevre köyleri ile birlikte en az 20.000 olması gerekir.

(5) Anadolu imam hatip lisesi açılabilmesi için; öğretim binasında en az 8 derslik, öğretim binası içinde veya bahçesinde uygulama mescidi ya da mescit yerinin olması, geleneksel/görsel sanatlar atölyesi, musiki/müzik dersliği bulunması, okulun açılacağı yerleşim birimi merkez nüfusunun 5.000 veya yerleşim birimine bağlı mahalle ve köyleri ile birlikte en az 10.000 olması gerekir.

(6) Mesleki ve teknik Anadolu lisesi açılabilmesi için;
a) Okul binasında; mesleki ve teknik eğitimde uygulanacak her alan için en az 4'er derslik, meslek alanlarının özelliğine uygun atölye ve laboratuvar bulunması,
b) Yatılı olarak açılması halinde en az 100 öğrenci kapasiteli pansiyon bulunması,
c) Açılış teklifinde okulun adı, kapasitesi, öğretim türü, bünyesinde açılacak program türü, alan/dalları, kontenjanı ve yabancı dillerinin belirtilmesi,
ç) Okulun açılacağı yerleşim birimi merkez nüfusunun 10.000 veya ilçeye bağlı çevre köyleri ile birlikte en az 20.000 olması,

YENİ HÜKÜM

"(1) Anadolu lisesi açılabilmesi için; 9 uncu sınıfa kayıt olacak en az 2 şube mevcudunda öğrenci, binada en az 8, en fazla 40 derslik bulunması gerekmektedir. Okulun açılması; ihtiyaca binaen valilik teklifine bağlı olarak Bakanlıkça sağlanır."

"(5) Anadolu imam hatip lisesi açılabilmesi için; öğretim binasında en az 8 derslik, öğretim binası içinde veya bahçesinde uygulama mescidi ya da mescit yerinin olması, geleneksel/görsel sanatlar atölyesi, müsiki/müzik dersliği bulunması gerekmektedir. Okulun açılması; ihtiyaca binaen valilik teklifine bağlı olarak Bakanlıkça sağlanır."

"ç) Okulun açılması; ihtiyaca binaen valilik teklifine bağlı olarak Bakanlıkça sağlanır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber