Resen atananların MEB'den talebi

İller arası özür atamalarında re'sen atananlar, iptal hakkı istiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Eylül 2017 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Resen atananların MEB'den talebi

MEB, iller arası mazeret tayinlerinde, 4 bin 900 öğretmeni re'sen atamıştı. Re'sen atananlar iptal hakkı istiyor

İşte bir öğretmen ziyaretçimizden gelen talep:

Sayın Yetkili;

MEB bu ağustosta eşlerinin yanına atanamayan 4900 öğretmeni 05/09/2017 tarihinde resen ilçe emrine atadı. Bu uygulama branşı itibarıyla yer değiştirmesi güç olan birçok branştaki öğretmen arkadaş için iyi oldu fakat bir o kadar da mağduriyete sebebiyet verdi. Biz eş durumunda farklı ilçeden iki tercih yaptık ve 41. tercihi de açmadık, yani atanamamayı göze almıştık. Durum böyleyken bu resen atama işlerimizi altüst etti. İptal için dilekçe verdik ama pazartesi okul açılacak olmasına rağmen bakanlıktan halen bir ses yok. Üstelik yerimizi de 08-12/09/2017 tarihli yer değiştirme başvurusunda açtı yani yerimize birisi gelebilir. Şimdi 15-16/09/2017 tarihinde yapılacak il içi mazeret atamasında bari yerimizi açmasınlar. Daha ilişik kesmedik ve iptal bekliyoruz, ilişik kesmeyeceğiz okulumuzdan. İlişik kesmememize rağmen sistem bizi gitti göstererek yerimizi ihtiyaç olarak gösteriyor.

Lütfen iptallerin hemen gerçekleşmesi için bu konuyu ana başlıkta haber yapmanızı ve bakanlığı harekete geçirmenizi bekliyoruz.

Lütfen...

Aile perişan, ne yapacağımızı bilemiyoruz, çocuklarımız okula başlayacak ama belirsizlik var.

Özetle bakanlık bu iptalleri gerçekleştirmeli ve bu iptaller gerçekleşinceye kadar yapılacak atamalarda yerimizi boş göstermemesi.

Konumuzu forum sayfasında şu linkten inceleyebilirsiniz.

http://forum.memurlar.net/konu/2286953/

Memurlar.net'in değerlendirmesi:

Not: Bu konuda bakanlık bir açıklama yaparak sadece sistem üzerinden acil bir iptal başvurusu alarak sorunu çözebilir. Fakat illere göre farklı uygulamalar var ve öğretmenler zor durumdalar. Dilekçe sonucu bekleseler okullar Pazartesi açılıyor , istemeye istemeye de olsa yeni yerlerinde başlasalar ya iptal onayları gelirse ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber