Almanya terör festivaline onay verdi

FETÖ'ye arka çıkan Almanya örgütün kardeşi PKK'ya da kucak açmaya devam ediyor. Alman hükümeti şimdi de Köln kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin düzenleyeceği terör festivaline onay verdi. Alman iç istihbaratının PKK ile bağlantılı kuruluşların çatı örgütü olarak nitelendirdiği gruba izin verilmesi büyük tepki çekti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Eylül 2017 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Almanya terör festivaline onay verdi

Alman milletvekillerinin İncirlik'e alınmaması sonrası Türkiye ile ilişkileri kopma noktasına gelen Almanya, 24 Eylül'de yapılacak seçimler öncesi adeta ateşle oynuyor. 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan hainlere sığınma veren Alman hükümeti şimdi de Köln'de yapılması planlanan terör festivaline onay verdi.

PKK'YA ÜST DÜZEY İZİN

Ankara-Berlin hattında gerilim yükselirken, Köln'de bu hafta sonu bölücü terör örgütü PKK için bir festival düzenlenmesine izin çıktı. Kölner Stadt Anzeiger'de yer alan habere göre festivale Almanya ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 20 bin kişinin katılımı bekleniyor. Gazete, resmi kaynaklara dayandırdığı haberde drone ile kayıt yapmanın yasak olacağı etkinlikte stantlar ve yeme-içme satışı olmayacağını da okuyucularına aktardı. Alman iç istihbaratı Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın bölücü terör örgütü PKK ile bağlantılı kuruluşların çatı örgütü olarak nitelediği Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (NAV-DEM) organizasyonunda yapılacak etkinliğin sloganının 'Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü, Ortadoğu için demokrasi' olacak.

STANT KURMAK YASAK

Köln Belediyesi ve Emniyet Teşkilatı'nın perşembe günü yaptıkları ortak basın açıklamasında, 11.00-19.00 saatleri arasında yapılacak etkinliğin barışçıl geçmesinin beklendiği, belediye yetkilileri ve polislerin cuma gününden itibaren bölgede görev başında olacakları belirtildi. Sputnik'e göre, Ren Nehri'nin sağ kıyısında, şehir merkezinin bulunduğu bölgenin tam karşısında düzenlenecek etkinliğin cumartesi günü kent trafiğinde önemli aksaklıklara yol açabileceği uyarısı yapıldı. Etkinlik bölgesinde yiyecek-içecek stantlarının açılmasının yasaklandığı, ayrıca gürültü üst sınırı getirilerek buna uyulup uyulmadığının denetleneceği de bildirildi.

ÖCALAN VE PKK SEMBOLLERİ YER ALIYOR

Alman İçişleri Bakanlığı 2 Mart 2017 tarihinde eyaletlere gönderdiği genelgeyle, 1993'ten bu yana geçerli PKK yasağının güncellenmesi çerçevesinde aralarında PYD ve YPG'nin de bulunduğu bazı Kürt örgüt ve kuruluşlarının amblemlerinin de yasak kapsamına alındığını bildirmişti. PKK flamasının yanı sıra Abdullah Öcalan posteri de yasaklı semboller arasında yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber