Adana'daki FETÖ davasında tahliye kararına itiraz

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca 2 FETÖ sanığının tahliyesine itiraz edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2017 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'daki FETÖ davasında tahliye kararına itiraz

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve iş adamı Mustafa Vural'ın mahkeme tarafından tahliye edilmelerine itiraz etti.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 2015 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile yönetiminin, vasfı üniversite alanı olan arazinin konut alanına çevrilerek FETÖ'ye yüksek meblağlarda finansman sağladıkları iddiasıyla, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 17 sanığın duruşmasında, tutuklu sanıklar eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve iş adamı Mustafa Vural ev hapsi şartıyla adli kontrolle tahliye edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin verdiği tahliye kararına itiraz etti.

Başsavcılık, mahkemeye yaptığı itirazda; iki sanık hakkında mevcut delil durumu, suçun vasıf ve mahiyeti, yüklenen suçun yasada öngörülen cezanın üst sınırı dikkate alınarak tekrar tutuklama kararı verilmesini, talebin reddedilmesi halinde dosyanın değerlendirilmek üzere bir üst mahkemeye gönderilmesini talep etti.

Dün, FETÖ elebaşı Gülen ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Aldırmaz'ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına devam edilmiş, duruşmada, eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Çalışkan ve iş adamı Vural'ın ev hapsi şartıyla tahliye edilmesine karar verilmesiyle, davada tutuklu sanık kalmamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber