Akademik takvim başlıyor ama ortada hala DGS tercihleri yok

ÖSYM, DGS işlerini çok ağırdan aldığı için bir çok aday farklı bir ilde okumayı tercih ettiğinde sorunlarla karşılaşacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Eylül 2017 10:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Akademik takvim başlıyor ama ortada hala DGS tercihleri yok

Bilindiği üzere 23 Temmuz 2017 tarihinde Dikey Geçiş Sınavı yapıldı.

Daha sonra 29 Ağustos tarihinde açıklanacağı söylenen sınav sonucu bayram tatili hasebiyle 06 Eylül 2017 tarihinde açıklandı.

O tarihten bu tarihe herhangi bir açıklama veya sınava giren öğrencileri aydınlatıcı bir bilgi yayınlanmadı.

Bu Türkiye'nin en güvenilir olduğu söylenilen ÖSYM'nin itibarına gölge düşürmektedir.

Üniversitelerin Akademik Takvimlerine göre bu hafta dersler başlayacak.

Fakat Dikey Geçiş bekleyen öğrencilerin ne öğrenimin başlaması ne de barınma sorununa değinen bir yetkili bulunmamaktadır.

Karşımızda bir muhatap bulunmadığı gibi ÖSYM telefonlarından adayların aldığı cevaplar- Web sayfamızı takip etmeye devam edin- şeklindedir.

Bu ülkenin öz evlatları ve bütün zorluklara rağmen okumaya bu kadar sevdalı öğrencilerinin daha yolun başında bu kadar yıpratmaya kimsenin hakkı var mıdır?

Türkiye'nin bütün duyarlı diğer kamu kurumları gibi ÖSYM'nin de artık sorumlu davranıp ivedi olarak adaylara en azından hangi tarihte DGS yerleştirme başvurularının alınacağını ve sonuçlandırılacağını açıklaması bir vefa borcu olmuştur. Aksi halde Üniversiteye yerleşen adaylar ne yazıktır ki önümüzün kış olması ve Üniversite yurtlarının kapasitesinin dolması nedeniyle barınma problemi yaşayacaktır.

Memurlar.net forumundaki paylaşımları görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber