'Kardeş kavgasına yol açılmasına asla izin vermeyiz'

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Davutoğlu: "(IKBY'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandum) Kerkük de Irak'ın bütünü de bizim kardeşlerimizin yaşadıkları topraklardır. Orada hiçbir etnik ve mezhebi çatışma olmadan barış içinde yaşamaları için biz her türlü desteği veririz. Ama kimse bu toprakları tekrar bölmeye kalkmasın"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2017 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kardeş kavgasına yol açılmasına asla izin vermeyiz'

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı referanduma ilişkin, "Kerkük'de, Irak'ın bütünü de bizim kardeşlerimizin yaşadıkları topraklardır. Orada hiçbir etnik ve mezhebi çatışma olmadan barış içinde yaşamaları için biz her türlü desteği veririz. Ama kimse bu toprakları tekrar bölmeye kalkmasın." dedi.

Davutoğlu, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Dere mesire alanında gerçekleştirilen "4. Yörük Şenliği"ne katıldı.

Burada konuşan Davutoğlu, Türkiye'nin Türkmenlere her zaman yardımcı olduğunu ve onlara her zaman sahip çıktığını ve bunu yapmaya da devam edeceğini belirtti.

Türkiye'nin mazlumlara uzanan yardımlarının engellenmeye çalışıldığını aktaran Davutoğlu, bu nedenle 15 Temmuz'un organize edildiğini Türkiye'nin gücünü kırmaya çalıştıklarını söyledi.

Davutoğlu, Türkiye'nin gölgesinin mazlumların üzerinde olacağını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bilinsin ki Irak'ın, Suriye'nin bölünmesi üzerinden, yüz yıl önce devletimizi ve milletimizi parçaladıkları gibi bu bölgeyi bir kez daha kana bulamak isteyenler olursa, karşılarında dimdik duran Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve milletini bulacaklardır. Bugünde buradan sesleniyoruz, Kerkük de Irak'ın bütünü de bizim kardeşlerimizin yaşadıkları topraklardır. Orada hiçbir etnik ve mezhebi çatışma olmadan barış içinde yaşamaları için biz her türlü desteği veririz. Ama kimse bu toprakları tekrar bölmeye kalkmasın. Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan, referandum bağlamında da bu bölgeyi bölmeye çalışan herkese cevabımız aynıdır. Hiçbir şekilde sınırların tekrar bölünerek kardeş kavgasına yol açılmasına asla izin vermeyiz. Allah bir daha, birinci dünya savaşında olduğu gibi sınırların ve yüreklerin parçalandığı bir tabloyu bize göstermesin."

Şenlikler, zeybek gösterisi ve yerel sanatçıların söylediği yöresel türkülerle sona erdi.

Etkinliğe, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber