'Daha kaliteli eğitim için gece gündüz çalışıyoruz'

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Türkiye'nin dört bir tarafında daha kaliteli daha iyi bir eğitim vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu ülkenin yoksullukla ve cehaletle savaşını yenmek istiyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2017 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Daha kaliteli eğitim için gece gündüz çalışıyoruz'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin milli gelirini üç kat artırdıklarını belirterek, "Dünyada Türkiye kadar milli gelirini bu kadar kısa sürede artıran başka ülke yoktur." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Bakan Yılmaz, Mitanni Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Nusaybin 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, ülkenin sorunlarını vatandaşlarla beraber çözeceklerini söyledi.

Önceki yönetimlerin toplamından daha fazla hizmet yaptıklarını dile getiren Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz, bizden önce gelenlerin toplamından daha fazla hizmet yaptık. Dolayısıyla biz bu milletten almış olduğumuz vekaletin hakkını hakkıyla yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız. Görüyorsunuz ateş çemberi içerisine almak istiyorlar, kendi enerjimizi kendi içimizde harcatmak istiyorlar. Bu coğrafyada bin yıl beraber yaşadık ve birlikte yaşama iradesiyle bin yıl daha devam edeceğiz. Elbet istemeyenler de var ve onların gönüllü kuklalığına da soyunanlar da var. Yol yapan aracı yakarsan, baraj yapan inşaatı kurşunladığında, işçileri öldürdüğünde, bu coğrafyada insanlığı öldürdüğünde, senin gibi düşünmüyor diye, sadece bizim partiye oy verdi diye. Buna insanlık mı denir? Allah'ın izniyle Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine yükselteceğiz. Bundan hiç şüphem yoktur."

- "Türkiye'nin milli gelirini üç kat artırdık"

Yılmaz, IMF'nin 2017 yılı açıklamasında Türkiye'de satın alma gücü paritesi bakımından düşen milli gelirin 25 bin dolar olduğunu belirterek, bu başarının milletin başarısı olduğunu kaydetti.

"Bizim yeni yeni iş sahaları açmamız, yeni fabrikalar kurmamız, üretmemiz, ihraç etmemiz, insanımızı işe, aşa, ekmeğe kavuşturmamız lazım." ifadesini kullanan Yılmaz, şunları belirtti:

"Türkiye'de gerçekten çok büyük reformlar hayata geçirdik. Bu milletin hepsi bir şey üretiyor ve sonuçta bir rakam çıkıyor. Ne kadar 230 milyar dolar. Şimdi 230 milyar dolardan 860 milyar dolara çıkardık. Yani Türkiye'nin milli gelirini üç kat artırdık. Dünyada Türkiye kadar milli gelirini bu kadar kısa sürede artıran başka ülke yoktur. Bu gerçekten büyük bir başarıdır. BM kalkındırma programı var ve her yıl insani gelişmişlik raporu yayınlar. Ona bir bakın Türkiye'nin 2002 yılında savunma sanayi ihracatının 2 milyon dolar olduğunu söyler. Şimdi savunma sanayi ihracatımız ne kadar, 1.6 milyar dolar ve artacak bundan sonra. Kaç kat artmış, 800 kat. Bu kadar artışı siz ilim, bilim, üretim olmadan, fiyatta rekabeti yakalamadan, üretimde kaliteyi yakalamadan yapamazsınız."

Hedeflerinin çok büyük olduğunu belirten Yılmaz, 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri haline çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Sözleşmeli öğretmenlik sürecini başlattıklarını aktaran Yılmaz, şöyle dedi:

"Niçin başlattık? Ağrı'ya gittim, söyledikleri söz şuydu, 'Geçen yıl buraya 3 bin öğretmen geldi, 1 yıl sonra 2 bin 500'ü geri döndü, 500 öğretmen kaldı.' Allah için sorarım sınıfındaki öğrencinin durumunu bilmeyen, annesinin babasının durumunu bilmeyen, özel çalışma odası var mı yok mu bilmeyen, var mı sıkıntıları problemleri? Bunları 1 yıl içerisinde öğretmen bilebilir mi? Öğrencisini tanıyabilir mi? Tanıyamaz. İşte dedik ki 4 artı 2, 6 yıl öğretmen burada kalacak, öğrencisini tanıyacak 4 artı 4 reformuyla en azından bir dönemi mezun edecek ki başarıyı yakalayalım diye."

Yaptıkları değişikliklerin bu ülkenin evlatlarını daha iyi bir noktaya getirmek için olduğunu dile getiren Yılmaz, hedeflerinin çok büyük olduğunu vurguladı.

- "Bu ülkenin yoksullukla ve cehaletle savaşını yenmek istiyoruz"

Türkiye'nin geleceğinin bugünden daha aydınlık olduğunu dile getiren Yılmaz, "İlçe başkanım Nusaybin'e 'Fen Lisesi istiyoruz.' dedi. Biz geldiğimizde Türkiye'de 58 fen lisesi vardı. Öğrenci sayısı ise 12 bindi. Biz fen lisesini 302'ye çıkardık, 100 binin üzerinde öğrenci var. Türkiye'nin dört bir tarafında daha kaliteli daha iyi bir eğitim vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu ülkenin yoksullukla ve cehaletle savaşını yenmek istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde 400 delegenin 307'sinin oyunu alan AK Parti Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel yeniden başkanlığa seçildi.

Kongreye, AK Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ile partililer katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber