Rektör vekili: Önemli üniversitelerde hoca olamadım

Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tomar: - "Ben Edinburgh Üniversitesinde okudum. Orada hoca olamadım. Türkiyemizin seçkin kurumları Boğaziçi'nde, ODTÜ'de, buralarda da hoca olamadım. Belki epey eksik yanım var. Yani Yalova Üniversitesine gelmeyi çok hak etmiyorum belki de ama olsun. Gene de samimiyetle elimden geleni yapacağım"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2017 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rektör vekili: Önemli üniversitelerde hoca olamadım

Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar, "Ben Edinburgh Üniversitesinde okudum. Orada hoca olamadım. Türkiyemizin seçkin kurumları Boğaziçi'nde, ODTÜ'de, buralarda da hoca olamadım. Belki epey eksik yanım var. Yani Yalova Üniversitesine gelmeyi çok hak etmiyorum belki de ama olsun. Gene de samimiyetle elimden geleni yapacağım." dedi.

Tomar, Üniversitesinin Merkez Yerleşke'de düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, yeni akademik yılın hayırlı olması temenni etti. Tomar, geçen hafta ABD' de trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden öğrencilerinin ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Diyanet İşleri Başkanlığına atandığını hatırlatan Tomar, şunları kaydetti:

"Bugün burada şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı görevini devralmış olan Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız olacaktı. Ben de dün yurt dışındaydım. Yurt dışında haberim oldu. Hemen uçağa atlayarak buraya geldim. Sayın Rektörümüz, şu anda Diyanet İşleri Başkanımız, burada olamadığından dolayı çok üzgün olduklarını ifade ettiler. Selam ve sevgilerini ilettiler. Tabii üniversitemizde rektörümüz 3 aydır buradaydı. Bana da sağolsunlar görev tevdi ettiler. Marmara Üniversitesinden geldim. Bu görevim yarın sonlanacak olsa bile benim için çok önemli tecrübe oldu diye düşünüyorum. Bu açıdan da mutluyum."

-"Boğaziçi'nde ODTÜ'de, buralarda da hoca olamadım"

Şu anda rektörlüğü tevdi ettiğini belirten Tomar, şöyle devam etti:

"Bunun ne kadar süreceğini de bilmiyorum. Tabii hepinizin malumu olduğu üzere üniversitemizin yapısal sorunları var. Şahsen ben de kendimi çok layık görmüyorum bu işe. Ben Edinburgh Üniversitesinde, İngiltere'de okudum. Harvard Üniversitesinde hoca olamadım. Türkiyemizin seçkin kurumları Boğaziçi'nde, ODTÜ'de, buralarda da hoca olamadım. Belki epey eksik yanım var. Yani Yalova Üniversitesine gelmeyi çok hak etmiyorum belki de ama olsun. Gene de samimiyetle elimden geleni yapacağım. Buraya gelen öğrencilerimizin de bazı sorunlarla karşılaşacağını biliyorum. Elimden geldiğince, görevde olduğum müddetçe öğrencilerimizin sorunlarını çözeceğim."

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de konuşmasında gençlere tavsiyede bulundu. Dünyayı değiştirenlerin itaat edenler değil itiraz edenler olduğunu dile getiren İnce, şöyle konuştu:

"Kim itiraz etmişse o değiştirmiştir. Hazreti Peygamber kurulu düzene itiraz etmiştir, onun için değiştirmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, emperyalizmin pençesine itiraz etmiştir, onun için değiştirmiştir. Dünyaya bakın, sadece bizim milletimize değil. Sorgulayan, eleştiren, itiraz eden bir nesil yetiştirmediğimiz sürece bu topraklarda işimiz zor. Ne yaparsan yap. Müfredatı üç kere değiştir, on üç kere değiştir hiç fark etmez. İnternet var. Sen neyi okutursan okut, açar interneti bulur, onu okur."

-"Bak ben de genel başkan olamadım. Ben moralimi bozuyor muyum?"

Rektör Vekili Tomar'ın "Önemli üniversitelerde hoca olamadım" sözlerine yönelik de İnce,"Hocam üzülmeyin, iyi üniversitelerde hoca olamamışsınız. Bu ülkede Pavarotti'yi konservatuvara almadık biz sesi yetersiz diye. Hiç canınızı sıkmayın. Bak ben de genel başkan olamadım. Ben moralimi bozuyor muyum? Sen niye bozuyorsun? Yalova'nın kaderi bu demek ki. Hep kaybedenler kulübü olmuş demek ki." ifadelerini kullandı.

Vali Tuğba Yılmaz da törende öğrencilere seslenerek, yapılan meslekten çok iyi birer insan olmanın, yüreğinde vatan millet sevgi taşımanın hepsinden fazla önem taşıdığını belirtti.

Yılmaz, "Nihayetinde 15 Temmuz gecesi milletimizin gösterdiği fedakarlık onların gösterdiği cesaret vatan, millet, bayrak sevgisiydi. Böyle fertler olun. Bu şekilde yetişin. İleride evlat sahibi olduğunuzda da evlatlarınızı bu şekilde yetiştirin." sözlerine yer verdi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da kentte görev yapan akademisyenlerin kendini şehre ait hissetmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber