İnternet medya yasası konusunda bakalım Hakan Çavuşoğlu ne yapacak?

İnternet medya yasası 12 yıldır yasalaşmayı bekliyor. Arınç ve Kurtulmuş'tan sonra bakalım Hakan Çavuşoğlu ne yapabilecek?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Eylül 2017 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnternet medya yasası konusunda bakalım Hakan Çavuşoğlu ne yapacak?

Bürokratından siyasetçisine kadar her iş yapıp görünüp hiçbir şey yapmıyor.

En son bunu TEOG'da gördük. Neredeyse tüm paydaşlar 4 yıldır bu TEOG sistemi mahalle liselerini öldürdü, tüm okullar arasında hiyerarşik kademe oluştu, çocuklar daha ortaokul son sınıfta yarışa başladı şeklinde eleştirmesine rağmen bürokrat ve müsteşarlarımız konuya eğilmediği için sorunun çözümü için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına kaldı.

İnternet medya yasası da böyle...

2005 yılından bu yana, internet medyası çağın en önemli basın yayın organı denmesine rağmen, internet medya yasası çıkarılmadı.

Şuan, ilçede bir çalışanla yerel gazete çıkaran kişi gazeteci olarak görülüyor, ancak bünyesinde sigortalı personel çalıştıran, vergi veren, günlük aldığı 1 milyona yaklaşan tıklamayla en etkili mecra olan internet siteleri gazeteci olarak görülmüyor.

Bakanlıkların basın müşavirleri en çok internet siteleriyle muhatap oluyor ama internet siteleri temsilcileri "Bakanlar Kurulu toplantıları sonrasında soru sorsun denildiğinde", onlar gazeteci değil deniyor.

Kime satıldığı belli olmayan yerel gazetelere her ay milyarlarca liralık ilan veren Devletimiz ne zaman 20 ila 50 personel çalıştıran internet sitelerini görecek. 2023'te mi?

Bu garabetin sonlandırılması için 12 yıldır bekleniyor.

Bakan olarak görev verilen Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş sadece talepleri dinlemekle yetindi.

Yıl oldu 2017...

Pek ümidimiz olmasa da şimdi de Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu izleyeceğiz...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber