İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Okullar açıldı. İnternet kullanımına sınır koymanın tam vakti

Yaz tatili bitti. Okullar açıldı. Uzmanlar okul döneminde internet kullanımına dikkat edilmesi konusunda uyarıyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Eylül 2017 17:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Okullar açıldı. İnternet kullanımına sınır koymanın tam vakti

Okulların açılması, tatil rehavetine kapılmış çocuklar için disiplinli bir hayata geçiş anlamına geliyor. Uzmanlar, tatilde sınırsızca kullanılan internetin, okulların açılmasıyla birlikte sınırlandırılması gerektiği belirtiyor ve "internet kullanımına sınır koymanın tam zamanı" diyor.

Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Bağımlılık Merkezi uzmanlarından Uzman Psikolog Olcay Tuna'nın konuyla ilgili şunları söyledi:

"Okulların açılması aileler için yeni bir yaşam düzeni demek. Tatilin rahatlığının ve düzensizliğinin yerini artık kurallar ve düzen almalı.

Kurallar ve düzen özellikle çocuklar ve gençler için internet kullanımına yönelik olmalı. İnternet kullanımının sınırlanmasına ilişkin kurallar okulun açılmasıyla birlikte hemen konulmalı.

Çocukların yatma- kalkma saati, ders çalışma zamanları ve tarzları gibi konularda kurallar konurken, internet kullanımına yönelik kurallar da mutlaka konmalı.

İnternet kullanım kuralları, diğer kurallarla birlikte koyulduğunda çocuklar ve gençler bunu daha kolay kabul ediyorlar. Sadece internet kullanımına özel kurallar getirildiği zaman çocuklar daha çok şikayet ediyorlar ve bu kurallara uymaları zorlaşıyor.

Kuralları şöyle özetleyebiliriz:
" Bilgisayar oyunlarının haftanın sadece belli günlerinde oynanması, hafta içinde oyunsuz günlerin olması.
" Sosyal medya kullanımının günün belli saatlerinde olması.
" Gece belli bir saatten sonra cep telefonunun tamamen kapatılması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber