Bakan Sarıeroğlu'ndan gazilere müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: - "Bundan sonra gazilerimizin tüm ortez ve protezlerini, geçen hafta yayımladığımız uygulama tebliğimizle birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu olarak hiçbir kısıtlamaya tabi tutmadan karşılamaya başlamış durumdayız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2017 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Sarıeroğlu'ndan gazilere müjde

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Allah'ın izni, milletin kararlılığı ve devletin gücüyle her melanetin kökünün kazınacağını belirterek, "Bu mücadeleden asla geri durmayacağız. Hala bu milletin vatan sevgisini, bağımsızlık aşkını, kararlılığını test etmeye kalkışanlar var. FETÖ'sü, PKK'sı, PYD'si, DHKP-C'si ve onları destekleyenler bilsinler ki bu coğrafyada, bu gazi millet var olduğu sürece, onların bu hevesleri eninde sonunda kursaklarında kalacaktır." dedi.

Sağlık Bakanı Demircan, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törendeki konuşmasında, bu günün çok özel ve anlamlı olduğunu vurgulayarak, vatan savunmasında, devletin ve milletin bağımsızlığının korunmasında canlarını ortaya koyan kahraman gazilere bir kez daha şükran sunmak için bir araya gelindiğini söyledi.

Vatan savunmasında şehadeti göze alan bütün gazilerin Gaziler Gününü kutlayan ve tedavi gören gazilere acil şifa dileyen Demircan, "Ahirete göçmüş gazilerimize Allah'tan rahmet, sağ olanlara da uzun ömürler temenni ediyorum." dedi.

Gazilerin, şehitlerin emaneti olduğunun altını çizen Demircan, şunları kaydetti:

"Milletim adına, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere bütün gazilerimizi şükranla, minnetle anıyorum. 15 Temmuz'da sokağa dökülerek hain darbe kalkışmasına 'dur' diyen, iç ve dış mihrakların heveslerini kursaklarında bırakan gazi milletimize de bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Biz gazi bir milletin torunlarıyız. Böyle büyük bir milletin evladı olmaktan gurur duyuyoruz. Askeri gazi, sivili gazi, 15 Temmuz'da buna şahit oluyoruz, İstiklal Harbi'nde şahit olduğumuz gibi. Kısacası gazi bir milletle karşı karşıyayız. Dünyanın merkezinde bu coğrafya, adeta gaziler yuvası.

Allah'ın izni, milletimizin kararlılığı ve devletimizin gücüyle her melanetin kökünü kazayacağız. Şehitlerimiz rahat uyusun, gazilerimiz müsterih olsun, vatan ve millet sevdası uğruna verdiğimiz canlar, akıttığımız kanlar boşuna değildir. Bir ölüp, bin dirilen bir milletiz. Bu mücadeleden asla geri durmayacağız. Hala bu milletin vatan sevgisini, bağımsızlık aşkını, kararlılığını test etmeye kalkışanlar var. FETÖ'sü, PKK'sı, PYD'si, DHKP-C'si ve onları destekleyenler bilsinler ki bu coğrafyada, bu gazi millet var olduğu sürece, onların bu hevesleri eninde sonunda kursaklarında kalacaktır."

- "Gazilerimizin ihtiyaçlarını karşılamada üzerimize düşeni yapacağız"

Milli şuur ve vatan sevdasının nesilden nesile devam edeceğine vurgu yapan Demircan, "Vatan için bedel ödeyen sizler, gelecek nesiller için isimli isimsiz çok kıymetli önderler olacak, her zaman hayırla yad edileceksiniz." diye konuştu.

Gazileri el üstünde tutarak baş tacı etmenin milli bir görev olduğunu belirten Demircan, şöyle devam etti:

"Devlet olarak kahraman gazilerimize karşı hizmette en ufak bir zaaf gösterilmemesi konusunda hassasız. Hastane ve rehabilitasyon hizmetlerimizle en iyi şekilde sizlerin hizmetindeyiz. Biliniz ki sağlık ordusu, emrinizdedir. Gazilerimizin sadece sağlık değil her türlü insani ve toplumsal ihtiyaçlarını karşılamada bundan sonra da üzerimize düşeni yapacağız. Sizler, vatan gibi kutsal bir emanete hayatınızı ortaya koyarak sahip çıktınız. Devletimiz de bütün imkanlarıyla, aziz milletimizin en kıymetli emaneti olan siz gazilerimizin hizmetinizde olmaya devam edecektir. 19 Eylül Gaziler Gününüzü bir kez daha kutluyorum."

- "Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalanacak"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da vatan topraklarının fedakarlıkla kazanıldığını, şerefle dalgalanan bayrağın büyük kahramanlıklarla emanet edildiğini belirterek, bugün de aynı mücadelenin Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, emniyet güçleri, korucular ve aziz milletle birlikte verildiğini söyledi.

"Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, istiklalimizin bekası adına canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen bu yürekli kardeşlerimizin, hain şebekelere karşı verdiği destansı mücadele, milletimizin güçlü iradesi ve desteğiye her daim sürecektir." diyen Sarıeroğlu, bağımsızlığı karakter edinmiş bir medeniyetin mensubu olarak haklı gurur duyduklarını bildirdi.

Bakan Sarıeroğlu, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Sakarya'da ve daha nicelerinde çarpışan ecdadın şanlı emanetinin, terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve 15 Temmuz'da da aynı ruhla yoğrulduğunu ve aynı cesaretle savunulduğunu vurguladı.

Asker, polis ve güvenlik korucularıyla birlikte dünyada eşi benzeri görülmemiş en vahşi terör örgütlerine karşı mücadele verildiğinin altını çizen Sarıeroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gözünü kırpmadan şehitlik ve gazilik makamına yürüyen o şerefli insanları ve tabii ki milletimizin tüm fertlerinin 15 Temmuz ihanetine karşı sergiledikleri destansı direnişi asla unutmayacağız.

Bu kutsal mertebedeki duyguları sözle ifade edebilmek mümkün değil. İyileşir iyileşmez görev yerine dönmek ve tekrar silah arkadaşlarına katılmak isteyenlere borcumuzu asla ödeyemeyiz. Rabbim onları ve tüm güvenlik güçlerimizi muhafaza etsin inşallah. Kahraman gazilerimiz ve aileleri, aziz şehitlerimizin aileleri için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Şehitlerimizin emanetlerini, emanetimiz kabul ediyoruz."

Gerçekleştirdikleri ziyaretlerde, kendilerine bazı taleplerin iletildiğini anımsatan Sarıeroğlu, bunların yerine getirilebilmesi için ilgili bakanlıklarla birlikte çalışıldığını kaydederek sözlerine şöyle devam etti:

"Bakanlık görevimizde ilk yaptığımız Sağlık Uygulamaları Tebliğinde, gazilerimizin bu taleplerini yerine getirmiş olmanın da gururunu yaşadığımı belirtmek istiyorum. Bundan sonra gazilerimizin tüm ortez ve protezlerini, geçen hafta yayımladığımız uygulama tebliğimizle birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu olarak hiçbir kısıtlamaya tabi tutmadan karşılamaya başlamış durumdayız. Bunun tüm gazilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Yine gazilerimizin tedavileri sırasında, iller arası sevklerde, hastane basamak ve mesafe kurallarında dile getirdikleri bazı hususlar vardı. Tüm bu hastane basamak mesafelerini de yine Sağlık Uygulama Tebliği ile birlikte ortadan kaldırmış durumdayız. Gazilerimizin artık sağlık hizmetine ulaşımı çok daha kolay, en ufak bir engel, sıkıntı ve kısıtlama söz konusu değil."

"Köy korucularımızı da tedavileri sırasında sevk zincirinden çıkartarak, sevk olmaksızın tüm üniversite hastanelerimizden ve özel hastanelerimizden faydalanabilir hale getirmiş durumdayız." diyen Sarıeroğlu, "Bunun da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sağlık Bakanlığı ile bir protokol imzalanarak, Sağlık Uygulama Tebliğinde ortaya konulan ortez ve protezle ilgili çalışmaların, bugün içinde bulunduğumuz hastane, rehabilitasyon merkezimiz kapsamında yapılmasıyla ilgili adımları atacağız."

Gazilerin ihtiyaçlarının karşılanması, onlara olan minnet borcunun ödenmesi için çalışıldığının altını çizen Sarıeroğlu, bu çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

Sarıeroğlu, vatan uğruna canını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitleri ve Rahmeti Rahmana kavuşmuş gazileri hayırla andığını belirterek, berhayat olan gazilerin de Gaziler Gününü kutlayarak sağlıklı ve huzurlu bir ömür temennisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber