'Tüm davalarda FETÖ sanıklarının şovunu izliyoruz'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Türkmenoğlu: - "Aslına bakarsanız tüm davalarda sanıkların şovunu izliyoruz. Çok rahatlıkla yaptıklarını inkar ve akılla alay edercesine savunmalar yapıyorlar"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2017 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Tüm davalarda FETÖ sanıklarının şovunu izliyoruz'

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 187'si tutuklu 527 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, Büyükşehir Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen çatı davası duruşmasına tutuklu sanıklar katıldı.

Örgütün, "ilçe imam yardımcılığı"nı yaptığı iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklardan Ali Tekin, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Sanık Tekin, örgütün hiçbir faaliyetine katılmadığını öne sürerek, "Örgütsel anlamda hiçbir faaliyete katılmadım. Örgütün haberleşme programı ByLock'u telefonuma yükleyip kullanmadım." dedi.

Mahkeme Başkanı Tekin'e "Nerelisin?" diye sorunca sanık, "Ispartalıyım" cevabını verdi. Bu cevaba karşılık Mahkeme Başkanının, " 'Ali 32 42' adlı ByLock hesabındaki kullanıcı adı sana ait değil öyle mi?" şeklindeki sorusuna Tekin'in sessiz kalarak "hayır" diye cevap verdiği görüldü.

Tutuklu sanıklardan Aykut Meşe de "il ağabeyliği" ve "talebe mesulü" olduğu iddiasıyla yargılandı.

Meşe'nin kendisine atfedilen suçlamaları reddederek, "Benim hakkımda beyanda bulunan kişinin, aleyhime yöneltmiş olduğu suçlamaları kabul etmiyorum. O kişiye kiloları fazla olduğu için şaka mahiyetinde takılıyorduk. Bana kırgın olduğu için böyle bir ifade vermiş olabilir." demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Duruşma, yarın sanıkların dinlenmesiyle devam edecek.

Öte yandan geçen hafta mahkemece savunması alınan 30 tutuklu sanıktan 4'ü yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla tahliye edilmiş, diğer sanıkların da tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

- "Tüm davalarda sanıkların şovunu izliyoruz"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, davayı takip etmek için geldiği Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke genelinde görülen tüm FETÖ davalarını takip ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu yönde bir talimatı olduğunu ifade eden Türkmenoğlu, "Ağırlıklı olarak Ankara Sincan'daki davaları takip ettik. Bunun dışında Malatya'daki ve Muğla'daki suikast timi davalarını takip ediyoruz." dedi.

Türkmenoğlu, şehit ve gazi yakınlarının sükunetlerini bozmamalarını, darbe girişimine kalkışanların adalet önünde gerekli cezaları alacaklarını belirtti.

Vatandaşlar ve STK'ların devam eden FETÖ/PDY davalarına gelmeleri, müdahil olamasalar bile davaları takip etmeleri gerektiğini belirten Türkmenoğlu, "Aslına bakarsanız tüm davalarda sanıkların şovunu izliyoruz. Çok rahatlıkla yaptıklarını inkar ve akılla alay edercesine savunmalar yapıyorlar. En önemlisi de şehit ve gazilerimizin yakınlarına karşı provoke edici davranışlarda bulunuyorlar. Hedefledikleri de duruşmanın düzeni bozulsun ki 'Adil yargılama olmadı' diyebilmek." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber