İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Eroğlu: Edirne'ye her gidişimde gözüm yaşlı...

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Bu memlekette herkesin evinde şehit vardır. Benim dedelerimden birisi de Birinci Balkan Harbi'nde, Edirne'de şehit düşmüş. Edirne'ye her gidişimde gözüm yaşlı bir şekilde mezarını ziyaret ediyorum"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2017 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Eroğlu: Edirne'ye her gidişimde gözüm yaşlı...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu memlekette herkesin evinde şehit vardır. Benim dedelerimden birisi de Birinci Balkan Harbi'nde, Edirne'de şehit düşmüş. Edirne'ye her gidişimde gözüm yaşlı bir şekilde mezarını ziyaret ediyorum." dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, bir termal otelde düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen yemek organizasyonuna katılarak bir konuşma yaptı.

Gaziler Günü'nde, Sakarya Meydan Muharebesi'nden sonra Mustafa Kemal Paşa'ya Gazilik ünvanı verildiğini anımsatan Eroğlu, hükümetin gazilere ve şehit yakınlarına büyük önem verdiğini belirtti. Eroğlu, "Çünkü onlar bizim yüreğimizde. Laf için söylemiyorum, onlar bizim kalbimizde." ifadesini kullandı.

AK Parti hükümetinin şehit yakınları ve gaziler için düzenlediği etkinlikleri anlatan Eroğlu, daha önce Kıbrıs gazileri için adaya ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

Eroğlu, şehit yakınları ve gazileri buluşturacak etkinliklerin sürdürüleceğini aktararak, şunları dile getirdi:

"Sizleri asla unutmayacağız ve şehitlerimizi asla unutturmayacağız. Şehitlerimizin ismi ilelebet bu topraklarda anılsın diye barajlara, göletlere, okullara onların isimlerini veriyoruz. Daha önce böyle bir şey yoktu. Biz veriyoruz çünkü şehitler bizim için son derece değerlidir. Bu memlekette herkesin evinde şehit vardır. Benim dedelerimden birisi de Birinci Balkan Harbi'nde, Edirne'de şehit düşmüş. Edirne'ye her gidişimde gözüm yaşlı bir şekilde mezarını ziyaret ediyorum."

Türkiye topraklarının şehit kanlarıyla yoğrulduğunu anımsatan Eroğlu, "Bu yüzden toprağın neresine bassak mutlaka orada şehidimizin kanı vardır. Bizde hükümet olarak elbette şehitlerimize büyük önem veriyoruz." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber