İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Soylu: Ey ahmaklar...

İçişleri Bakanı Soylu: - "Onlar zannediyorlar ki, bir polisi gazi veya şehit edersek bu biter. Ey ahmaklar, en son 15 Temmuz'da hep beraber yaşadık. Şehit olan arkadaşını kenara alıp, onun yerine şehit olmak için duran insanları gördük"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2017 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Soylu: Ey ahmaklar...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Onlar zannediyorlar ki, bir polisi gazi veya şehit edersek bu biter. Ey ahmaklar, en son 15 Temmuz'da hep beraber yaşadık. Şehit olan arkadaşını kenara alıp, onun yerine şehit olmak için duran insanları gördük." dedi.

Soylu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Gölbaşı'ndaki Vilayetler Evi'nde 81 ilden gelen gazilerle yemekte buluştu.

Türk milletini, darbelerin, ideolojik kamplaşmaların, fukaralığın içerisinde debelendirmeye çalıştıklarını belirten Soylu, inancı kavi olan Anadolu insanının nasıl sırt sırta verip de bu meselenin üzerinden çıkabileceğinin unutulduğunu söyledi.

Soylu, Türk milletinin başka milletlere benzemediğini vurgulayarak, "Bizi yönetmek isteyenlere, tepeden bakanlara, hakir görenlere, bizi, bize rağmen kandırdıklarıyla beraber yönetmek isteyenlere benzemeyiz. Biz bambaşka bir anlayışın ve sürecin insanlarıyız." ifadelerini kullandı.

Sadece 780 bin kilometrekareyle mesul olmadıklarını dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Biz Suriye ile mesulüz. Kim ne derse desin biz, Suriye ve Irak'ın petrolünden mesul değiliz böyle de bakmıyoruz. Onun için Allah bizi onların karşısında mağlup etmiyor. Biz onların baktıkları gibi insanlara sadece sömürmek için bakıyor değiliz. Allah'ın onları yaratılmışların en şereflisi olarak nitelendirdikleri ve kendi elçisi olarak yeryüzünde bulundurdukları için bakıyoruz."

- "Terör örgütleri Türkiye'nin ayakta durmasını engellemek istiyor"

Türkiye'nin üzerine savaşlarla gelindiğini belirten Soylu, darbeler yapıldığını, tank ve F16'larla milletin üzerine ve namusuna saldırıldığını anlattı. Türkiye'nin ayakta durmasının, PKK, DEAŞ ve FETÖ ile engellenmeye çalışıldığını kaydeden Soylu, şöyle konuştu:

"Medeniyet kimliğinin, ahlakın, gelenek ve göreneğin, her gün bu coğrafyada okunan 5 vakit ezanın bize vermiş olduklarının, bize katmış olduklarının bizden koparılmasını istiyorlar. Yapmak istedikleri bu. Bunun bütün dünyaya nakşedilmesini istemiyorlar. Arakan'da, Suriye'de dini, dili ne olursa olsun mazluma, mağduriyete düşmüş insanlara en ufak el uzatabilecek güçlü bir Türkiye, onun güçlü lideri Recep Tayyip Erdoğan olmasın istiyorlar. 'Dünya 5'ten büyüktür' dediğimizde, böyle gerçeklerle karşılaşmak, onların kibrine, gururuna yakışmadığı için bu Anadolu coğrafyasının ortaya koymuş olduğu değerlerin kendileriyle buluşmamasını istiyorlar."

"Bugün bize terörle mücadele etmemiz için insansız hava araçlarını vermediniz." diyen Soylu, üzerinde ay yıldız olan ve Türk mühendislerinin imal ettiği insansız hava araçlarının Türkiye semalarında kimseye muhtaç olmadan uçtuğunu, bunun her zerresinde şehit ve gazilerin katkıları olduğunu vurguladı.

- "Hep birlikte çok daha güçlü olacağız"

Daha yapacak çok işleri olduğunu aktaran Süleyman Soylu, "Onlar zannediyorlar ki, bir polisi gazi veya şehit edersek bu biter. Ey ahmaklar, en son 15 Temmuz'da hep beraber yaşadık. Şehit olan arkadaşını kenara alıp, onun yerine şehit olmak için duran insanları gördük. Allah bizi sizlere mahçup etmesin. İnşallah hep birlikte çok daha güçlü olacağız." ifadelerini kullandı.

Soylu, bir yıl önce jandarmanın insansız hava araçları olmadığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Polis ve jandarmamızın SİHA ve İHA'ları bu kadar etkin programla beraber gitmiyordu. Geçen sene bu aylarda toplam iç güvenlik harekatında ayda 100 saatlik bir uçuşumuz yoktu. Allah'a şükürler olsun, bu ay 2 bin 600 saati aştık. Her yerdeyiz. Bir gün Tendürek'in tepesindeyiz, aynı dakikalarda bir bakarsınız Hakkari'deyiz, aynı dakikalarda Faraşin'in üzerinde geziyoruz. Bir taraftan aslanlarımız, mücadele eden kahramanlarımız aşağıda, bir taraftan havadan, bir taraftan da bütün teknolojik kabiliyetlerimizle her noktadan teröriste aman vermiyoruz. Bu ülkemizin geldiği noktadır. Onlar bizi 15 Temmuz'da üç temel mesele için yere sermeye çalıştılar. Ya işgal ederiz dediler, beceremezsek 2023, 2053, 2071 hedeflerinden vazgeçiririz dediler. Beceremezsek, zayıflatırız ve güçsüzleştiririz dediler. Allah'a hamdolsun üçünü de beceremediler."

Konuşmasının ardından Soylu, gazilerle bir süre sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber