İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Zaman yazarı: Darbeci değilim, enayiler kralıyım

Kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarlarından Ahmet Turan Alkan, "Ben terörist değilim, darbeci hiç değilim. Olsam olsam enayiler kralı olurum" diyerek kendini savundu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Eylül 2017 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zaman yazarı: Darbeci değilim, enayiler kralıyım

Oktay Yıldırım

FETÖ'nün yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredilen ve daha sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma sonunda Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay'ın da aralarında bulunduğu 22'si tutuklu 31 sanık ikinci kez hakim karşısına çıktı. Silivri'de görülen duruşmada dün ilk olarak Adil Gülçel savunma yaptı. Gülçek, FETÖ'nün ilk başlarda kendilerini halka hizmet yapıyor şeklinde tanıttığını anlatarak, gerek ihtiyaç sahiplerine yardım, gerekse kurban bağışı gibi konularda bu yapıya 17-25 Aralık operasyonlarına kadar destekte bulunduğunu söyledi.

PARDON BEKLİYORMUŞ!

Gülçek, "2013 ortalarında Ali Akbulut beni kendince güvenilir bulduğu için, şimdi anlayabiliyorum iyi niyetli ve saf olduğum için Zaman'a ortak olmamı istedi. Para vermeden gazetenin küçük hissedarı oldum. Allah rızası için başladığım işin sonunda bu şekilde burada olmaktan hicap duyuyorum" dedi. Tutuklu sanık Mehmet Özdemir de Zaman gazetesinde 9 ay sorumlu müdür olarak görev yaptığını belirterek, "Yanlışlıkla burada olduğumu düşünüyorum, ne zaman 'pardon' deneceğini bekliyorum" dedi.

EKMEK PARASI İÇİN YAZIYORDUM

Zaman gazetesi eski yazarlarından tutuklu sanık Ahmet Turan Alkan da, hakkında gözaltı kararı verildikten sonra evinde oturup polisi beklediğini ve adalete güvendiğini söyledi. Alkan, "Biz ekmek parası için yazı yazan yazarlarız. Zaman gazetesinin yöneticisi değilim, sadece yazarım. Bu örgütün önemli bir mensubu olsam kaçardım. Evimde oturdum, polisi bekledim. Ben terörist değilim, darbeci hiç değilim. Çok affedersiniz olsam olsam enayiler kralı olurum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber