İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Cezaevine uyuşturucu soktuğu iddia edilen avukat serbest

Nöbetçi Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliğince, İstanbul'da, cezaevinde ziyaret ettiği müvekkiline uyuşturucu verdiği öne sürülen avukat hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest kalmasına karar verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2017 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevine uyuşturucu soktuğu iddia edilen avukat serbest

Metris Ceza İnfaz Kurumunda bir suçtan tutuklu bulunan ve dün avukatıyla görüştükten sonra üst araması yapılan Kadir Ç'de 200 gram esrar bulundu. Kadir Ç'nin, uyuşturucu maddeyi avukatından aldığını öne sürdüğü öğrenildi.

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince yakalanan avukat R.E.Ş, emniyetteki işlemlerin ardından Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

Cumhuriyet savcısına ifade vermesinin ardından R.E.Ş, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Şüpheli avukat R.E.Ş, Nöbetçi Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunda, olay günü ceza infaz kurumuna 3 kişiyle görüşmek için gittiğini, dosyasını almak için hiç tanımadığı Kadir Ç. isimli şahısla görüşmek amacıyla avukat tutuklu görüş alanına girdiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Kendisiyle bir süre görüştükten sonra avukatlık mesleği gereği gerekli suçlamayı, dosyasına ilişkin bilgileri aldım. Kendisi bana dosya ile ilgili olarak ücret kısmını söylediğimde kendisinin verebileceğinden fazla bir miktar söylediğim için bana biraz da kırgın olarak yanımdan ayrıldı. Cezaevinde üçüncü şahısla görüşmem geciktirilince böyle bir durum olduğunu anladım ve gerekli işlemler yapılmaya başlandı."

-''İftira atıldığını düşünüyorum''

Avukat R.E.Ş, suçlamayı kabul etmediğini, dosya kapsamında görüşme yaptığı şahsın beyanları dışında somut bir delil bulunmadığını, cezaevine girerken X-Ray ve el dedektörüyle arama yapıldığını, böyle bir maddeyi cezaevine soksaydı bu durumun tespit edileceğini söyledi.

Cezaevine böyle bir uyuşturucu madde sokulması halinde ne olacağını gayet iyi bildiğini ve 20 yıldır avukat olduğunu dile getiren, R.E.Ş, "Kesinlikle böyle bir eylemde bulunmadım. İstanbul Barosuna kayıtlı olarak görev yapmaktayım. Sabit bir ikametgahım vardır. Herhangi bir açıdan da böyle bir eylemi gerçekleştirecek durumum söz konusu değildir. Olayın tamamıyla şahsın kendisini kurtarmak amacıyla yapmış olduğu iftiradan ibaret olduğunu düşünüyorum. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Hakimlik, R.E.Ş. hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanarak, serbest kalmasına karar verdi.

Melike Gallenkuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber