Bakan Tüfenkçi: Artık Türkiye'de terzi usulü teşvik veriyoruz

Bakan Tüfenkçi: Kimin hangi projesi varsa, 'Bu işi yaparsak Türkiye için önemli kazanç sağlarız' diyorsanız, hükümet olarak o projeyi finanse etmeye ve onun arkasında durmaya hazırız. Hukuki olarak bunun altyapısını da sağladık. Artık Türkiye'de terzi usulü teşvik veriyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2017 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Tüfenkçi: Artık Türkiye'de terzi usulü teşvik veriyoruz

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Kimin hangi projesi varsa, 'Bu işi yaparsak Türkiye için önemli kazanç sağlarız' diyorsanız, hükümet olarak o projeyi finanse etmeye ve onun arkasında durmaya hazırız. Hukuki olarak bunun altyapısını da sağladık. Artık Türkiye'de terzi usulü teşvik veriyoruz." dedi.

Tüfenkci, İSTOÇ Ticaret Merkezi'nde düzenlenen İSTOÇ 1. Festival Günleri'nin açılışına ve Ahilik Haftası etkinliğine katıldı.

İSTOÇ ve Bağcılar Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte konuşan Tüfenkci, esnaf ile Ahilik Haftası içerisinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, ahiliğin, Anadolu'nun bağrından çıkarak 800 yıldır esnafta bir disiplin ve medeniyet oluşturan önemli bir kültür olduğunu söyledi.

Tüfenkci, İSTOÇ'un bir marka olduğunu ve bunun korunması gerektiğini belirterek, pazarın taleplerini karşılayacak üretim yapılması gerektiğini kaydetti.

Üretimin dünya standartlarında ve kaliteli yapılmasının önemine dikkati çeken Tüfenkci, çabalarının, Türk patentli ürünler hakkında tüm dünyada "Bu Türk malı ise sağlam, kaliteli üründür" denilmesi yönünde olduğunu aktardı. Tüfenkci, firmaların kaliteli ve pazarın ihtiyacına yönelik üretim yapmasının gelecek endişelerini yok edeceğini söyledi.

Artık ticaretin, pazarın şeklinin değiştiğini, ulusal rekabet ortamından küresel bir rekabet ortamına ve yarışına girildiğini ifade eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bugün kalitenin ve standartların ölçüleri değişiyor. İSTOÇ bünyesinde faaliyet gösteren firmalarımız bu değişimleri yakından takip etmeli. Üretimde teknolojiyi yakından takip etmezsek rekabet gücümüzü, trendleri kaçırırsak pazar payımızı kaybederiz. Hem esnaf hem üretici hem de ticaret erbabı olarak özel gayret göstermeliyiz. Biz de hükümet olarak size destek vermeliyiz. Artık bir ülke veya bölge ile değil, tüm dünya ile rekabet ediyoruz."

- "Verdiğimiz desteklerden birçok firmanın haberi yok"

Bülent Tüfenkci, İSTOÇ'taki firmaların markalarını oluşturma noktasındaki gayretlerinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, hükümet olarak patent ve markalaşma konusunda verdikleri desteklere değindi.

Verdikleri desteklerden birçok firmanın haberi olmadığını belirten Tüfenkci, bürokrasideki engelleri kaldırma noktasında hükümet olarak biraz daha adım atmaları gerektiğini, 2019'da yürürlüğe girecek yeni sistemle bürokrasideki yavaşlığın ve tıkanıklığın daha hızlı açılacağını vurguladı.

Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişiminin sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete değil, esnafa ve tüccara da zarar verdiğini söyledi.

- "Üçüncü çeyrekte yüzde 7'nin üzerinde büyüyeceğiz"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, millete, girişimciye, üreticiye, esnafa güvendiklerini ve onların girişimlerini desteklemek adına birçok tedbir aldıklarını, teşvik verdiklerini anlattı.

KOBİ'ler için Kredi Garanti Fonu'nu devreye soktuklarını ve KOSGEB aracılığıyla faizsiz kredi verdiklerini anımsatan Tüfenkci, bankaların direncine rağmen sicil affı getirdiklerini bildirdi. Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekonominin bütün yönleriyle çarkının dönmesini sağladık ve ilk çeyrekte yüzde 5,2, ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüdük. İnşallah üçüncü çeyrekte de yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme yakalayacağız. Bu yılı yüzde 5'in üzerinde bir büyüme ile bitirmiş olacağız. Allah'ın izniyle 2018'de çok daha iyi bir yıl geçirmiş olacağız. Etrafımızdaki sıkıntılara rağmen insanımızın işini, aşını büyütmeye, daha fazla insanımıza iş ve aş üretmenin peşindeyiz. Refah düzeyini daha yükseklere çıkartalım, daha fazla gencimize iş bulalım istiyoruz."

- "Türkiye'de terzi usulü teşvik veriyoruz"

Tüfenkci, hükümetin verdiği desteklere değinirken, "Kimin hangi projesi varsa, 'Bu işi yaparsak Türkiye için önemli kazanç sağlarız' diyorsanız, hükümet olarak o projeyi finanse etmeye ve onun arkasında durmaya hazırız. Hukuki olarak bunun altyapısını da sağladık. Artık Türkiye'de terzi usulü teşvik veriyoruz." dedi.

Müteşebbislerin Türkiye için önemli gördüğü projeleri oturup konuşmaya hazır olduklarını dile getiren Tüfenkci, stratejik projeleri özel teşebbüs eliyle harekete geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

- "İSTOÇ Türkiye'nin en önemli KOBİ merkezidir"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da İSTOÇ'un "Türkiye'nin çimentosu" olduğunu belirterek, Türkiye'nin birliğine, beraberliğine ve ekonomisine katkı sağladığını vurguladı. Adan, İSTOÇ gibi ticaret merkezlerinin sayısının artması temennisinde bulundu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise kentte ticareti canlandırmayı ve ticaret yapanlara yardım etmeyi, onları yönlendirmeyi görev bildiklerini ifade ederek, bu konuda yaptıkları çalışmaları anlattı.

İSTOÇ Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemalbay, 1978'de Tahtakale'de 52 üye ortakla kurulan ticaret merkezinin, halihazırda 4 bin üyeye, 7 bin 200 iş yerine ve 55 bine yakın çalışana sahip olduğunu bildirdi. Kemalbay, "Burası Türkiye'nin en önemli KOBİ merkezidir. Türk ekonomisine ciddi katkısı vardır." dedi.

- Bakan Tüfenkci şed kuşandı

Konuşmalarından ardından Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Bakan Tüfenkci ahi olup şed kuşandı.

Kırtasiyeden züccaciyeye binlerce ürünün indirimli satılacağı ve 4 gün sürecek İSTOÇ 1. Festival Günleri'nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Tüfenkci, festival alanını gezdi.

Etkinliğe AK Parti İstanbul milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve Mehmet Metiner, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber