Lisansüstü öğrenci alımlarında notlar ilan edilmeli!

Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından ilan edilen lisansüstü öğrenci alımlarında hiçbir puanın belirtilmemesi adayların büyük tepkisine yol açtı....

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Eylül 2017 14:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Lisansüstü öğrenci alımlarında notlar ilan edilmeli!

Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı olan Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitülerine alınacak lisansüstü öğrenci alımlarına ilişkin sonuçlar geçen hafta ilgili birimlerin web sayfaları üzerinden adaylarla paylaşıldı.

Ancak, söz konusu sonuçlara baktığımızda ilgili enstitüler listelerde sadece adayların başarılı olup olmadığı ve asıl/yedek durumları ile bilgilere yer verirken, kazanan yada kazanamayanların ALES ve bilim sınavı notunda kaç aldıklarına dair sayısal veriler ilan edilmemiştir.

Bu durum, sınava girerek kazanamayan adayların kendi mevcut durumları ile kazanan adayların başarı düzeyleri ile ilgili belirsizliğe yol açarak, ilgili üniversitenin de şeffaflık ilkesine aykırı hareket ettiğine yönelik adaylardan şikayetler yoğunlaşmaktadır.

Daha önceki yazılarımızda da ifade ettiğimiz üzere, kamuda iyi yönetimin temel esaslarından biri idarelerin yaptığı gerek insan kaynağı alımların da gerekse mali işlemlerde şeffaf olmasıdır. Adayların girdiği yazılı ve/veya sözlü sınavlarda aldığı notu bilmesi en doğal hakkıdır.

Bu bakımdan, Mustafa Kemal Üniversitesini lisansüstü öğrenci alımlarına ilişkin duyuruları yenileyerek söz konusu sınava etki eden tüm puanları gösterir listeleri ilan etmeye davet ediyoruz...

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber