İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Kozmik Odada Kumpas' davasında ara karar

Eski Başbakan Yardımcısı Arınç'a yönelik suikast iddialarıyla başlatılan ve devlet sırrı niteliğindeki belgelerin bulunduğu Seferberlik Bölge Başkanlığının "kozmik odaları"nda günlerce süren aramalarla ilgili soruşturmanın hakim ve savcılarının yargılanmasına Yargıtay 16. Ceza Dairesinde devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2017 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kozmik Odada Kumpas' davasında ara karar

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarıyla başlatılan ve devlet sırrı niteliğindeki belgelerin bulunduğu Seferberlik Bölge Başkanlığının "kozmik odaları"nda günlerce süren aramalarla ilgili soruşturmanın hakim ve savcılarının yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar eski savcı Mustafa Bilgili, eski hakim Halil İbrahim Kütük ile bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Heyete, Yargıtay 16. Ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil başkanlık etti.

Duruşmada savunma yapan Bilgili, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu belirlenenlerle yaptığı görüşmeleri görevi nedeniyle gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

Görüşme yaptıklarının emniyette görevli polisler ile hakim ve savcılar olduğunu ifade eden Bilgili, örgütsel nitelikte herhangi bir görüşme içeriği olmadığını savundu.

Tahliyesini isteyen sanık Bilgili, mahkeme heyetinin kozmik odada yapılan aramalara ilişkin sorusu üzerine, görevini kötüye kullanmadığını iddia etti.

Tutuklu sanık Kütük ise mahkeme heyetine 7 sayfadan oluşan yazılı savunma sundu.

Tutuksuz sanık Nihal Uslu, mazeret sunan avukatının duruşmada bulunmadığını belirterek savunma için süre talebinde bulundu.

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Bilgili ve Kütük'ün tutukluluk hallerinin devamına hükmederek duruşmayı 13 Ekim 2017'ye erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber