Terör yuvasında DAEŞ izleri

Milliyet, Ankara'da geçen yıl düzenlenen operasyonda terör örgütü DAEŞ'in eğitim verdiği ortaya çıkan 5 katlı binaya girdi. Uzun süredir satılık olan binada örgütün izleri hala duruyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Eylül 2017 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör yuvasında DAEŞ izleri

Paşa Alyurt

Milliyet, Ankara'da geçtiğimiz yıl terör örgütü DAEŞ'e yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, "kitabevi" olarak bilinen ancak örgütün çocuklara eğitim verdiği ortaya çıkan binaya girdi. Binanın çeşitli yerlerinde terör örgütüne ait amblemlerin olduğu görülürken, bazı katlarda abdesthanelerin kurulmuş olması göze çarpıyor. Merdivenleri halı kaplı olan ve içerisinde 10 dairenin bulunduğu binada daireler arası bölmelerin yıkılarak daireden daireye geçiş yapılma imkanı sağlandığı ve alanın genişletilerek mescit ve derslik olarak kullanıldığı öğrenildi.

Yasaklı Kitaplar

Ankara'da geçen yıl ağustos ayında DAEŞ'e yapılan operasyonda Ulucanlar Caddesi Yavaşlar İş Hanı'ndaki bir binada yaşları 9 ile 17 arasında değişen 27 çocuğa örgüt tarafından eğitim verildiği tespit edilmişti.

Operasyonun ardından hazırlanan iddianamede de binaya gerçekleştirilen baskın sonucunda yapılan aramalarda 25 adet "Selefin Ahlakı", 4 tane üzerinde El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in fotoğrafının bulunduğu "Cihad Menhecine" adlı kitap, 10 adet yasaklı "Şehadet Yolunda Cihad Erleri" adlı kitap, 6 adet "Kayıp Minare Dr. Abdullah Azzam" kitabı, 1 adet Ebu Hanzala CD'si ile 15 adet pembe ve mavi renkli, üzerinde DAEŞ bayrağının ve simgelerinin bulunduğu karne ele geçirildiği belirtilmişti.

Milliyet, "kitabevi" olarak bilinen ancak terör örgütü tarafından çocuklara eğitim verildiği ortaya çıkan o binaya girdi. Beş katlı bina içerisinde kapıların ve ışık düğmelerinin üzerinde terör örgütüne ait amblemler yer alıyor. Binada merdivenler de halı ile kaplı. Örgütün tuvalet kapısı önlerine de tuvalete girmeden önce edilmesi gereken dualar başlığı altında notlar bıraktığı belirlendi.

Binanın bazı katlarında abdesthane kurulduğu göze çarpıyor. Bazı katlardaki dairelerin kapılarında ise çeşitli notlar bulunuyor. Örgütün kapıya bıraktığı notta en küçüğü 9, en büyüğü ise 17 yaşında olan çocuklara "Mescide girerken yapılan zikir, mescitten çıkarken yapılan zikir" başlığı adı altında yapılması gerekenlerin belirtilmesi dikkat çekiyor. Baskınla birlikte boşaltılan bina içinde hala örgüte ait olduğu değerlendirilen bazı eşyaların bulunduğu görüldü.

Binada daireler arası bölmelerin yıkılarak daireden daireye geçiş yapılma imkanı sağlandığı ve alanın genişletilerek toplu mescit olarak kullanıldığı öğrenildi. Her katta iki dairenin birleştirilmesiyle ortaya çıkan alanların bazıları ibadet alanı, bazıları da derslik olarak kullanılıyordu. Örgütün eğitim verdiği küçük yaştaki çocuklara sinevizyon gösterisiyle birlikte eğitim verdiği iddia ediliyordu.

BİNAYA SATILIK İLANI ASILDI

Operasyon sonrası gözaltına alınan DAEŞ üyeleri hakkında düzenlenen iddianamede, binada yatılı olarak çocukların buraya sosyal medyadaki ilanla alındığı, eğitim sonunda da çocuklara karne verildiği ifade edilmişti. 10 daireden oluşan binaya 'komple satılık' ilanı asıldı. Binanın değerinin bir milyon 200 bin lira olduğu belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber