Edirne'de 22 eski askerin davası yarına ertelendi

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da aralarında bulunduğu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2017 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Edirne'de 22 eski askerin  davası yarına ertelendi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da aralarında bulunduğu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Tuğgeneral Arı, Bülent Yılancı, Ali Soylu, Ramazan Altun, Ekrem Tekinaslan, Kağan Kaya, İsmet Sezgin ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Eski Merkez Komutanı emekli Albay Esat Okyay Kaplıca, tanık olarak dinlendiği davada, sanık ve avukatların sorularını cevapladı.

Süloğlu'nda görev yapan üsteğmen Uygar Bülbül de tanık olarak verdiği ifadede darbe girişimini kayınbiraderinin araması üzerine öğrendiğini söyledi.

Birliğe bağlı komutan ve personelin oluşturduğu WhatsApp grubundan "Herkes mesaiye" diye bir mesaj aldığını, bunun üzerine kışlaya doğru yola çıktığını dile getiren Bülbül, şöyle devam etti:

"Kışlaya vardım, bölükte nöbet tutan personelimi aradım. Bölükteki askerlerimi saydım. Sıkıntı olmadığını gördüm. Personelin yoklamasını aldım. Esat Albayı arayarak birliğin başında olduğumu söyledim ve bilgi verdikten sonra askerlerimi yatmaya gönderdim. Daha sonra Bülent Yılancı'nın odasında yapılacak toplantının haberini aldım. Bu toplantıya gittim. Toplantı havası yoktu, herkes rastgele konuşuyordu. Saat 06.00'ya kadar beklenileceğini, çıkılıp çıkılmayacağının o zaman belli olacağı söylendi, 06.00'da tank taburunun önünde toplandık. Çıkılmayacak denildi. Sonra çay, çorba içtik"

Tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklar ile avukatlar da tanıklara soru yöneltti.

Mahkeme heyeti, sanık ifadelerinin ardından duruşmayı yarına erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber