İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Meclis İçtüzüğü'nde kapsamlı değişiklik gündeme geliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "Önümüzdeki yasama yılında yeni yönetim sistemine geçişi sağlayacak birtakım uyum yasalarının çıkarılması gerekiyor. Bu çerçevede daha kapsamlı bir içtüzük değişikliğine de ihtiyaç var." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2017 22:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis İçtüzüğü'nde kapsamlı değişiklik gündeme geliyor

Meltem Öztürk

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM İçtüzüğü'nün eski sisteme göre yapıldığı için kapsamlı revizyona tabi tutulması gerektiğini belirterek, "Bu mesele sadece AK Parti'nin gündemi olmamalıdır. Muhalefetin de kapsamlı içtüzük revizyonu için sorumluluk alması, irade göstermesi gerekiyor." dedi.

Turan, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılına yönelik AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

MHP'nin de desteğiyle TBMM'de kabul edilerek değiştirilen Meclis İçtüzüğü'nün, daha etkin bir yasama çalışması amaçladığını belirten Turan, 1973'te hazırlanan bir İçtüzüğün artık günün ihtiyaçlarına cevap veremediğini anımsattı. Turan, bu açıdan yeni yasama yılının daha verimli geçeceğine inandığını dile getirdi.

Bülent Turan, geçen yasama yılında Meclisin tarihi bir dönem yaşadığını ifade ederek, Türkiye'de kalıcı siyasal istikrarı sağlayacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili anayasal değişikliği bu yasama yılında gerçekleştirdiklerini ifade etti.

"Milletimize hakarettir"

Gelecek yasama yılında yeni yönetim sistemine geçişi sağlayacak birtakım uyum yasalarının çıkarılması gerektiğini bildiren Turan, bu çerçevede daha kapsamlı bir içtüzük değişikliğine de ihtiyaç olduğunu kaydetti. Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En basiti, yeni sisteminde hükümet Mecliste yasama çalışmalarına katılmayacak. Mevcut içtüzük eski sisteme göre yapıldığı için kapsamlı bir revizyona tabi tutulmalıdır. Bu mesele sadece AK Parti'nin gündemi olmamalıdır. Milletimiz 16 Nisan'da sistem değişikliğine onay verdi. Bu noktadan sonra hala eski sistemde ısrar etmek, o sistem işleyecekmiş gibi davranmak milletimize de hakarettir. Bu bakımdan muhalefetin de kapsamlı içtüzük revizyonu için sorumluluk alması, irade göstermesi gerekiyor."

Turan, AK Parti iktidara geldiğinden beri Meclisin hiçbir zaman normal yasama yılı sonu olan 1 Temmuz'da tatile girmediğine dikkati çekerek, "Her seferinde milletimize hizmet için daha fazla çalıştık. Yeni yasama yılında da milletimizin gündemini kendi gündemimiz olarak bilip etkin bir yasama faaliyeti yürüteceğiz. Ne yaptığımızı biliyoruz, kararlıyız." dedi.

- "Mevcut içtüzük eski sisteme göre yapıldığı için kapsamlı bir revizyona tabi tutulmalıdır"

- "Bu mesele sadece AK Parti'nin gündemi olmamalıdır. Muhalefetin de kapsamlı içtüzük revizyonu için sorumluluk alması, irade göstermesi gerekiyor"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber