İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Darbecilerin Davutoğlu'nu gözaltına alma planı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı darbe iddianamesinde, darbe faaliyetinde bulunan şüphelilerin aralarında eski Başbakanlardan AK Parti Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da bulunduğu bazı siyasi ve üst düzey kamu görevlileri ile iş adamlarını gözaltına almayı planladıkları belirtildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2017 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbecilerin Davutoğlu'nu gözaltına alma planı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde "Avrupa Yakası'ndaki hedeflerin isgal edilmesinde en kilit rolu oynayacak sekilde konumlandırılan" 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda darbecilerle çatışan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin şehit olmasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, 55'i tutuklu, 4'ü firari 118 rütbeli şüpheli hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından darbe tesebbusu sırasında Avrupa Yakası'ndaki hedeflerin isgal edilmesinde en kilit rolu oynayacak sekilde konumlandırılan 66. Mekanize Piyade Tugayı'nda yaşananlar ile kalkışma öncesi burada yapılan toplantıya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan 600 sayfalık iddianamede, aralarında subayların da bulunduğu tamamı rütbeli 55'i tutuklu, 4'ü firari 132 şüpheli yer alırken, haklarında "darbeye teşebbüs" suçundan daha önce dava açılan 14 şüpheli hakkında "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından bu dosya üzerinden soruşturma yapıldığı belirtildi.

İddianamede, görev yapan ve kalkışmaya destek için buraya gelen 55'i tutuklu, 4'ü firari 118 rütbeli şüphelinin "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", ''Turkiye Cumhuriyeti hukumetini ortadan kaldırmaya veya gorevini yapmasını engellemeye tesebbus'', ''TBMM'ni ortadan kaldırmaya veya gorevini yapmasını engellemeye tesebbus'' ve ''silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Darbe girisiminin karsısında durmak ve kısla guvenligini saglamak amacıyla hareket eden Albay Sait Ertürk ve musteki Albay Davut Ala'nın, emniyet gucleri ile koordine saglanarak, kısladaki darbeci askerleri teslim almak icin zırhlı aracların korumasında Topkule Kıslası'na girdikleri anlatılan iddianamede, kısladaki darbeci askerlerin, "teslim olun" cagrıları uzerine emniyet guclerinin uzerine yogun sekilde ates etmeye baslaması üzerine cıkan catısmada polis memuru Serdar Gökbayrak ve Albay Sait Ertürk'ün vurularak şehit olduğu, polis memurları Ferdi Akyün, Veysel Akdağ, Muslahattin Murat Birlik, Kemal Cavit Alpdemir ve Yasar Demiral'ın ise yaralandığı anlatıldı.

Topkule Kışlası'ndan darbecilere destek olmak için hareket eden ve Istanbul Emniyet Mudurlugu Vatan Yerleskesi'nin icerisine inmeye çalışan helikoptere, emniyet güçlerince ateş açıldığı belirtilen iddianamede, inmek icin uygun bir alan arayan helikopterden alcalma esnasında kalabalıgın uzerine ates edildiği ve acılan ates sonucu darbe girisimini engellemeye calısan Mehmet Güder'in şehit olduğu kaydedildi.

66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlıgı'ndan A Haber isimli televizyon kanalının isgali icin hareket eden şüphelilerin önünün TEM Otoyolu'nda Fatih Sultan Mehmet Koprusu istikametinde Gaziosmanpasa tır garajı mevkisine geldiklerinde polisler ve vatandaslardan tarafından kesildiği belirtilen iddianamede, şüphelilerin polislerle ve vatandaslarla yolun acılması hususunda girdikleri tartışma sırasında suphelilerce ates edilmesi uzerine olay yerinde bulunan ve darbe girisimini engellemek amacıyla sokaga cıkan Servet Asmaz'ın yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği anlatıldı.

İddianamede, 4 kişinin şehit edilmesi ve polis ve vatandaşların yaralanmasına ilişkin 36 şüpheli hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da müebbet hapis cezası istenirken, 23 şüphelinin "kamu malına zarar verme" suçundan hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

- Avrupa Yakası'na ilişkin toplantı

Istanbul Avrupa Yakası'nda yer alan 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlıgı'nda darbe teşebbüsünü planlayan grup tarafından toplantı yapıldığı belirtilen iddianamede, darbecilerin tugayı kalkışma sırasında Avrupa Yakası'ndaki hedeflerin isgal edilmesinde en kilit rolu oynayacak sekilde konumlandırdıkları aktarıldı. İddianamede, darbe tesebbusunden gunler once tugayda yapılacak faaliyetle alakalı calısmalara başlanıldığı, elde edilen verilere gore en gec 14 Temmuz'da tugaydaki ust rutbeli subayların toplandığı kaydedildi.

Darbe tesebbusu sırasında tugay icerisinde emir komuta zincirinin duzgun calısması icin bazı gorevlendirmelerde degisiklige gidildiginin tespit edildiği anlatılan iddianamede, buna gore 15 Temmuz 2016'da Tugay Nobetci Amirligi nöbeti Ustegmen Alper Karacaoğlu'ndan alınarak Harekat ve Egitim Sube Muduru Binbası Ahmet Baykal'a verildiği, bu gorevlendirmenin Tugay Kurmay Baskanı Yarbay Osman Akkaya tarafından yapıldığı belirtildi.

Topkule Kıslası'nda gorevli musteki Albay Davut Ala 11 Temmuz 2016'da Kartaltepe Kıslası'na Kısla Komutanı olarak atandığı, Tugay Komutan Yardımcısı Albay Nedim Ulusan'ın, ana darbe davasının sanığı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit tarafından yıllık izne çıkarıldığı ifade edilen iddianamede, bircok rutbelinin izin tarihlerinde degisiklik yapıldığı, kimisinin izne çıkarıldığı, izinli olan veya dıs gorevlendirmelerde bulunan bazı personellerin ise goreve çağrıldığı kaydedildi. İddianamede, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlıgı'nın icerisinde tank ve zırhlı aracları barındırması nedeniyle 15 Temmuz darbe girisiminde Avrupa Yakası'nda örgüt üyelerince en etkin kullanılan birliklerden olduğu vurgulandı.

Soz konusu kıslanın Tugay Komutanı olan ve halen firari bulunan Tuggeneral Mehmet Nail Yiğit'in başkanlığında 14 Temmuz 2016'da kıslada yapılan toplantıda birliklerin Istanbul Emniyet Mudurlugu Vatan Yerleskesi, Bayrampasa Cevik Kuvvet Yerleskesi ve Ataturk Havalimanı'nı ele gecirmesinin planlandığı anlatılan iddianamede, "Tugay Komutanı Mehmet Nail Yiğit yaptıgı bu planlama sonucunda, hangi birliklerin nereye, ne kadar kuvvetle gidecegi, aracların hazırlanması, depolarının dolu olması ve bakımlarının yapılması, tum personelin tam techizatlı olarak hazır olması, muhabere icin telsizlerin hazırlanması ve bakımlarının yapılması, muhimmatın hazırlanması ve dagıtılması, askerlerin atıslarının yaptırılması hususlarında Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Yusuf Sarı, Tank Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Serbulent Eken, 1. Mekanize Piyade Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Kadir Yıldız ve Tugay Karargahı'nda gorevli Binbası Ahmet Baykal'a emir vermistir. Bu emirler de boluk komutanları vasıtası ile personele iletilmistir." denildi.

- Darbeciler tankları 30 Ağustos için yürütmüş

İddianamede, İstanbul'daki ana darbe davasının sanığı dönemin Tugay Komutanı Mehmet Nail Yiğit ve Tugay Komutan Yardımcısı Yusuf Sarı'nın koordinesinde verilen söz konusu emirlerin akabinde, normalde Kara Kuvvetleri Komutanlıgı'na tayini cıkan, bu nedenle 13 Temmuz 2016'da gorevini supheli Yarbay Fatih Sönmez'e devreden Tank Tabur Komutanı Serbulent Eken'in, Tugay Komutanı Yiğit ile Yusuf Sarı tarafından darbe girisimi kapsamında kendisine verilen gorevleri yerine getirmek icin kıslada eski gorevinde bırakıldığı kaydedildi.

Supheli Kurmay Yarbay Fatih Sönmez'in Tank Tabur Komutanı olarak atandıgı halde Lojistik Destek Komutanlıgı'na görevlendirildiği, Serbulent Eken'in 14 Temmuz'da bu kapsamda Yusuf Sarı, Kadir Yıldız ve Ahmet Baykal ile koordineli olarak arac ve personel degisimi konusunda faaliyet yürüttükleri anlatılan iddianamede, bu kapsamda hangi tankların hangi personel ile darbe girisimine katılacagının isim isim belirlendiği, şüpheliler Eken, Yıldız ve Enver Muratoğlu'nun aracların bakımını yaptırdığı, yakıt ikmallerini tamamlattığı ve muhimmatları hazırlattırdığı aktarıldı.

Tank Tabur Komutanı Serbulent Eken'in tanklara 3'er tank mermisi dağıttırdığı, ayrıca tank taburuna 12 bin MG-3 muhimmatı ve 19 bin 200 Hk-33 muhimmatı getirilmesini sağladığı, aynı sekilde Piyade Tabur Komutanı Kadir Yıldız'ın personelinin itirazlarına ragmen Zırhlı Personel Tasıyıcı araclara kule silahlarını yüklettiği belirtilen iddianamede, verilen emirler dogrultusunda hazırlanan tankların 30 Agustos torenlerine yaklasık 1,5 ay olmasına ragmen kısla icerisinde hazırlık amacı ile yürütüldüğüne dikkati çekildi.

Başsavcıvekili Hasan Yılmaz tarafından onaylanarak İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, darbe girişimi öncesi tugayda yapılan toplantılara ve eylemlerle ilişkin görsellere ve ifadelere yer verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda kalkışma öncesi yapılan toplantı ile tugayda yaşananlar ve burada darbecilerle çatışarak şehit olan aralarında Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de bulunduğu 4 kişinin şehit olmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü işgale giden askerlere destek olmak amacıyla Vatan Caddesi'ne gelen bir helikopterden guvenlik guclerine ve vatandaslara ateş açıldığı, bunun sonucunda 1 vatandaşın şehit olduğu, 3 vatandaşın yaralandığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin eylemlerine yer verildi.

Harp Akademileri Komutanlığında Ölçme ve Değerlendirme Şube Müdürü olarak albay rütbesiyle görev yapan şüpheli Durdu Selim Ayçetin'in, 15 Temmuz'da Harp Akademileri'nde darbeci Ahmet Zeki Gerehan'ın baskanlıgında yapılan ve katılımcıların darbe tesebbusu hakkında bilgilendirildigi degerlendirilen toplantıya katıldığı aktarılan iddianamede, şupheli Ayçetin'in, toplantı sonrasında, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlıgı'na darbe girisimi kapsamında gorevlendirilen ogrenci subayları koordine etmekle yetkilendirildiği kaydedildi.

İddianamede şüpheli Ayçetin'in tugayda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Dogan Medya Center ve A Haber'e isgal kapsamında gidecek suphelileri organize ettiği, sabah saatlerinde Topkule Kıslası'nda yasanan ve Albay Sait Ertürk ile polis memuru Serdar Gökbayrak'ın sehit oldugu ve 5 polis memurunun ise yaralandıgı catısmaya bizzat katıldığı anlatıldı.

- Vatandaşların üzerine ateş açtılar

Harp Akademileri Komutanlığı'nda öğretim görevlisi şüpheli Binbaşı Mehmet Türk'ün, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlıgı'nda gorevlendirilen akademi ogrencilerinin sorumlulugunu aldığı aktarılan iddianamede, şüphelinin Vatan Caddesi'ndeki Istanbul Emniyet Mudurlugu binasını isgal etmeye giden askeri birlige destek olmak amacıyla Topkule Kıslası'ndan helikopterle hareket eden grubun basında oldugu belirtildi.

İddianamede, şüphelinin yanında bulunan diğer şüphelilerle Vatan Caddesi'ne inmeye calıstıkları esnada guvenlik guclerinin ve vatandasların uzerine ates actıgı ve bu ates sonucunda Mehmet Güder'in sehit olduğu, 3 vatandaşın yaralandığı bildirildi.

Vatan Caddesi'nden ayrılan şüpheli Türk'ün Topkule Kıslası'na geri döndüğü, girdikten bir muddet sonra yeniden beraberindeki askerlerle Dogan Medya Center'a darbeci askerlere destek icin helikopterle intikal ettigi anlatılan iddianamede, burada emniyet birimlerinin silahlı mukavemeti sonucunda helikopterdeki iki suphelinin yaralanması sonucunda buraya inemeden kıslaya geri dondugu vurgulandı.

- Darbeci yüzbaşıdan, "Muharebe esnasında emirlere uymayanın kafasına sıkarım." beyanı

İddianamede, Harp Akademileri Komutanlıgı'nda öğrenci subay olarak kurmaylık eğitimi alan darbeci Yüzbaşı Ali Özkara'nın, supheli Mehmet Türk'ün talimatı ile helikoptere binerek Istanbul Emniyet Mudurlugu'nü isgal tesebbusune kalkısan askerlere takviye icin buraya intikal ettiği, bu esnada supheli astsubay ogrencilerinin beyanlarına gore "Muharebe esnasında emirlere uymayanın kafasına sıkarım." seklinde beyanlar kullanarak, diger supheliler ustunde rutbesinin de verdiği statu ile baskı olusturduğu anlatıldı.

Harp Akademileri Komutanlıgı'nda öğrenci subay olarak eğitim alan şüpheli Fatih Karabulut'un, astsubay ogrencilerin beyanlarına gore, "Muharebe esnasında emirlere uymayanların cezası olumdur." seklinde beyanlar kullanarak diger supheliler ustunde rutbesinin de verdiği statu ile baskı olusturduğu belirtilen iddianamede, başka bir soruşturmada FETÖ üyeliğinden ifadesi alınan bir şüphelinin, Karabulut'u fotograf uzerinden teshis ederek, 2004-2009 yılları arasında Kayseri'de FETO'nün mahrem yapılanması olarak bilinen "askeri yapılanma" icerisinde 2003 mezunu subaylar grubu olarak FETO'ye katıldıklarını, suphelinin himmet ve askeri personel hakkında toplantılarda bilgiler verdigini bildirdiği aktarıldı.

- Yaralı darbecileri kaçırarak hastaneye götürdü

İddianamede şüpheli yüzbaşı Vural Dizdaroğlu'nun, Dogan Medya Center'ı isgal etmek isteyen askerlere takviye olmak amacıyla helikopterle gittiği, burada emniyet guclerinin inmeye calısan helikoptere silahlı mukavemette bulunduğu, şupheli Dizdaroğlu'nun bu catısma sırasında aynı helikopterde bulunan supheli Yüzbaşı Mehmet Kocatepe ile birlikte vurularak yaralandığı belirtildi.

Helikopterin tekrar Topkule Kıslası'na inmesinin ardından supheli Dizdaroğlu ve Kocatepe'nin, askeri ambulansa bindirilerek hastaneye sevk edilmek istendiği, ambulansın kısla nizamiyesine yakın bir noktada musteki Albay Davut Ala tarafından durdurulduğu, suphelilerin muhafaza altına alındığı anlatılan iddianamede, şüphelilerin darbeci askerlerle emniyet gucleri ve vatansever askerler arasında cıkan catısmada olusan karmasadan faydalanarak supheli Yüzbaşı Mehmet Cataklı tarafından olay yerinden kacırıldığı, Istinye Devlet Hastanesi'ne goturuldüğü ve burada gozaltına alındıkları kaydedildi.

- "A Haberi basmaya gidiyoruz, gün bu gündür"

Harp Akademileri Komutanlığı'nda kurmay subaylık eğitimi alan Yüzbaşı İsmail Menderes Sema, diğer şüphelilerin beyanlarına göre "A Haberi basmaya gidiyoruz, gun bu gundur." diyerek 17 şüpheliyle A Haber televizyon kanalını isgal amacıyla hareket ettikleri belirtilen iddianamede, TEM Otoyolu Fatih Sultan Mehmet Koprusu istikametinde Gaziosmanpasa tır garajı civarında polis ekipleri ve vatandaslar tarafından yolun kesilmesi sonucunda şüphelilerin araclardan inmek zorunda kaldıkları vurgulandı.

İddianamede şüphelilerin, polisler ve vatandaslarla yolun acılması konusunda tartıstıkları, yasanan tartısma sonucunda supheli Sema'nın ve diger suphelilerce ates edilmesi nedeni ile darbe girisimini engellemeye calısan Servet Asmaz'ın yaralandığı, şuphelilerin engellemesi sonucu vatandaslarca yaralı olan Asmaz'a mudahale edilemediği ve olay yerinden goturulemediği, ardından Taksim Ilkyardım Hastanesi'ne kaldırılan Asmaz'ın sehit olduğu anlatıldı.

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde "Avrupa Yakası'ndaki hedeflerin isgal edilmesinde en kilit rolu oynayacak sekilde konumlandırılan" 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda darbecilerle çatışan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin şehit olmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, darbe faaliyetinde bulunan şüphelilerin aralarında eski Başbakanlardan AK Parti Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da bulunduğu bazı siyasi ve üst düzey kamu görevlileri ile iş adamlarını gözaltına almayı planladıkları belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından hazırlanan ve mahkemeye gönderilen 600 sayfalık iddianamede, kışlada darbe faaliyetini planlayan grup tarafından bazı siyasileri, üst düzey kamu görevleri ve iş adamlarını gözaltına almayı planladıkları ortaya çıktı.

Avrupa Yakası'nda yapılacak bu faaliyetleri supheli Yuzbası Ozkan Özgenç ve kurdugu ekibin uygulayacagının tespit edildiği anlatılan iddianamede, konuyla ilgili "şupheli" olarak beyanı alınan Yarbay Murat Yanık'ın ifadesinden şu bölümlere yer verildi:

''Toplantı (darbe) esnasında Muzaffer Düzenli, Murat Çelebioğlu'nu cep telefonundan arayarak askeri telefon hattından kendisini aramasını soyledi. Tugay Komutanı, emir astsubayının askeri telefonundan TAFICS hattı uzerinden Muzaffer Düzenli'yi aradı. Bu gorusmede saat 21.00'de Hava Harp Okulu'nda koordinasyon toplantısı yapılacagını ve kendisinin de toplantıya katılmak uzere geldigini, Uzay Şahin, ben ve Murat Çelebioğlu'nun da bu toplantıya katılmasını soyledi. Kara Harp Akademisi'nden de Ahmet Zeki Gerehan'ın katılmasını soyledi. Burada Ozkan Özgenç'in kurduğu ekiple Avrupa Yakası'nda gozaltına alacakları personelin bulundugu, buna yonelik de ekibin ve hazırlıgının gerekli koordinelerinin yapıldıgını ifade etti. Ozkan Özgenç'in sivilleri enterne edecegini burada ogrendik. Hatta isimlerini de soyledi ancak hatırlamıyorum. Bu enterne faaliyetin farklı bir planlama kanalından planlandıgını gozlemledim. Cunku bizim bundan bilgimiz yoktu."

- Özkan Özgenç suçunu itiraf etti

İddianamede, şupheli Ozkan Ozgenç'in, 27 Temmuz 2016'da Istanbul Emniyet Mudurlugu Terorle Mucadele Sube Mudurlugu'nde verdiği ifade şu şekilde yer buldu:

"Saat 17.30 sularında Tugay Komutanı Tuggeneral Mehmet Nail Yiğit'in kamelyasında toplandık ve bize hitaben 'Sıkıyonetim ilan edildi, bu kapsamda size gorev dagılımı yapacagız.' dedi ve gorev yerlerimizi teblig etti. Tugay Komutanı'nın bana verdiği Ahmet Davutoğlu, Numan Kurtulmuş, Kadir Topbaş, Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Saraç isimlerinin bulundugu listede isimleri ve adresleri yazılı sahısları gozaltına alarak tugaya getirmem istendi. Ben de yanıma bir kısım rütbelileri alarak çıkış yaptım."

İddianamede, söz konusu görevi yapmak için Topkule Kıslası'ndan cıkıs yapan grup icerisinde şüpheliler Yuzbası Ismail Menderes Sema, Tegmen Latif Ağaçbacak, Astsubay Ismail Turan, Yuzbası Sedat Çelik, Yuzbası Sedat Engin, Yuzbası Mehmet Purtaş, Yuzbası Musa Odabaş, Yuzbası Abdullah Özdemir, Yuzbası Abdullah Budak, Yuzbası Rasim Erkan ile 13 astsubay öğrencinin yer aldığı belirtildi.

Darbe tesebbusu sırasında 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda gorevlendirilen Harp Akademileri ögrencileri tarafından kurulan "66" isimli WhatsApp grubu bulundugu, supheli Mehmet Çataklı'nın telefonunda yapılan dijital inceleme sonucunda, bazı siyasilerin gözaltına alınacağına ilişkin WhatsApp grubundan yazışmaların yapıldığının tespit edildiği vurgulanan iddianamede, söz konusu yazışmalar da ''0 530 ..... numaralı hattı kullanan supheli Sedat Çelik'in '4 land, 1 mercedes' seklindeki mesajı 15 Temmuz 2016 gunu saat 23.22'de, 0 555..... numaralı hattı kullanan supheli yuzbası Sedat Engin'in 'Adnan kahveci bulvarı no.66' seklindeki mesajı 15 temmuz 2016 gunu saat 23.23'te attıgı tespit edilmistir.'' denildi.

İddianamede, yapılan arastırmada, Bahcelievler Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı'nda ve Bahcelievler'in degisik noktalarında, eski Basbakanlardan AK Parti Milletvekili olan ve gozaltına alınacaklar listesinde ismi bulunan Ahmet Davutoğlu'nun kendi ikameti ve birinci derece yakınlarına ait ikametlerin oldugunun tespit edildiği belirtilerek, bu baglamda gozaltı timi olarak gorevlendirilen birimin Ahmet Davutoğlu'nu gozaltına almak icin Bahcelievler'e gittiklerinin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber