İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mahkeme' FETÖ şüphelisi futbolcuların mal varlıklarını iade etti

Mahkeme heyeti, eski futbolcu sanık İsmail Demiriz'in emekli maaşına konulan el koyma kararının kaldırıldığının bankaya müzekkere yazılarak bildirilmesine ve sanık Uğur Tütüneker'in de el konulan paralarının iadesi için adli emanete yazı yazılmasına karar verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2017 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme' FETÖ şüphelisi futbolcuların mal varlıklarını iade etti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbol yapılanması"na yönelik eski futbolcular İsmail Demiriz ve Uğur Tütüneker ile firari sanık Arif Erdem'in "terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan onbeşer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık İsmail Demiriz katıldı. Tutuksuz sanık Uğur Tütüneker ve Arif Erdem duruşmaya gelmedi.

Duruşmada söz alan sanık İsmail Demiriz "Eksiklikler giderilsin. Hakkımdaki el koyma kararı birinci celsede kaldırılmıştı. Bu nedenle maaşımda el koyma kararı bulunmadığına dair Vakıflar Bankası Florya Şubesi'ne müzekkere yazılmasını talep ederim" ifadelerini kullandı.

Tutuksuz sanık Tütüneker'in avukatı Ali Rıza Dizdar da, arama kararı gereğince el konulan paraların seri numarasının belli olduğu gerekçesiyle paraların iadesini talep etti.

Mahkeme heyeti sanık Demiriz'in emekli maaşına konulan el koyma kararının kaldırıldığının bankaya müzekkere yazılarak bildirilmesine hükmetti.

Sanık Tütüneker'in el konulan paralarının iadesi için adli emanete yazı yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından hazırlanan iddianamede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) futboldaki yapılanması ve sanıklara ilişkin suçlamalar anlatılıyor.

Uzun zaman ''imamlık'' yaptığı, örgüt adına futbol camiasıyla temas kurduğu ve daha sonra Fetullah Gülen'in Mavi Marmara gemisiyle ilgili söylemlerine kızıp örgütten bağını kopardığı belirtilen Sait Alpsoy'un savcılık ifadesine yer verilen iddianamede, Alpsoy'un, "Türk Milli futbol takımının 2002 dünya şampiyonasında üçüncü olmasının ardından cemaate yakın futbolcuların aldığı teşvik priminden 200 veya 500 bin doların bir araya getirildiği, Arif Erdem'in bu parayı Fetullah Gülen'e götürdüğü, Gülen'in kabul etmediği, sonrasında Arif Erdem'in Gülen'in yardımcısı olan Cevdet Türkyolu'na bu parayı verdiği ve Gülen'in de bu durumdan memnuniyet duyduğunu Arif'e söylediğini bildiği" beyanları dikkati çekiyor.

Örgütün şifreli yazışma programı ByLock kullanıcısı olan Arif Erdem'in cep telefonundan Gülen'e ait telefon numarasıyla 289 kez görüştüğü ve HTS kayıtlarına göre FETÖ lideriyle sürekli irtibat halinde olduğu belirtilen iddianamede, İsmail Demiriz'in, Galatasaray'da oynarken örgüte ilk giren isimlerden olduğu, Uğur Tütüneker'in de örgüt temsilcileriyle hareket ettiği, örgütün desteğini aldığı ve örgüte maddi yardımda bulunduğu öne sürülüyor.

İddianamede şüphelilerin, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan onbeşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber