İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bomba şakası yapan öğrencilere hapis cezası

Metroda ellerindeki çantayı yere atıp "bomba" diye bağırdıkları iddiasıyla yargılanan 3 lise öğrencisi "ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçundan birer yıl birer ay onar gün hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2017 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bomba şakası yapan öğrencilere hapis cezası

- Kadıköy-Kartal Metrosu'nda ellerindeki çantayı yere atıp "bomba" diye bağırdıkları iddiasıyla yargılanan 3 lise öğrencisi "ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçundan 1'er yıl 1'er ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 5. Çocuk Mahkemesindeki kapalı yapılan duruşmaya, suça sürüklenen çocuklar M.O.Ö, Y.K. ve A.Y. katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, son sözleri sorulan sanık çocukların avukatları,müvekkillerinin suç kastı olmadığını belirterek, beraatlerine karar verilmesini istedi.

Davaya ilişkin kararını kararını açıklayan mahkeme hakimi, suça sürüklenen çocuklar M.O.Ö, Y.K. ve A.Y'yi "ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçundan önce ikişer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Suça sürüklenen çocukların olay tarihinde 15-18 yaş grubunda olduğunu belirten ve duruşmadaki hal ve tavırlarını da dikkate alan mahkeme hakimi, cezayı birer yıl, birer ay onar güne indirdi.

Mahkeme hakimi, hükmolunan cezanın 2 yıl veya daha az süreli hapis cezası olduğu gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, sanık çocukların 3 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti.

Denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlenmediği takdirde açıklanması geri bırakılan hükmün ortadan kaldırılarak davanın düşmesi kararı verileceğini hatırlatan mahkeme hakimi, denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlenmesi halinde ise hükmün açıklanacağı ihtarında bulundu.

Öte yandan mahkeme hakimi, çocukların bir fiille birden fazla farklı suçun oluşmasına sebebiyet verdikleri ve bunlardan en ağır cezayı gerektiren suçtan dolayı cezalandırıldıkları anlaşıldığından, "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan hüküm kurulmasına yer olmadığına hükmetti.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Kadıköy Anadolu Lisesi'nde okuyan 3 öğrencisinin, olay tarihinde Kadıköy merkezden Kartal istikametine giden 8 numaralı metro trenine bindikleri anlatılmıştı.

Metronun Ünalan durağında durduğu sırada öğrencilerden M.O.Ö'nün metrodan inerek vagon kapısı kapanmadan önce elindeki çantayı "Allahu ekber" diyerek vagon içerisine fırlattığı ve metroya binmeden peronda yoluna devam ettiği kaydedilen iddianamede, olay sırasında metroda bulunan yolcular arasında büyük panik yaşandığı, yolcuların park halindeki ön vagonlara doğru kaçmaya başladıkları, bu sırada metronun hareket ederek Göztepe İstasyonu'nda durduğu belirtilmişti..

İddianamede, metro içinde bulunan sivil polislerin içeriye atılan çanta ile diğer öğrenciler Y.K. ve A.Y'yi güvenlik güçlerine teslim ettiği belirtilerek, yaşanan olay neticesinde seferdeki 15 araçta toplam 51 dakika, olayın gerçekleştiği trende ise 6 dakikalık gecikme yaşandığı aktarılmıştı.

Kadıköy-Kartal Metro hattı Göztepe İstasyon Amiri H.G. ile İstanbul Ulaşım AŞ'nin öğrencilerden şikayetçi olduğu kaydedilen iddianamede, lise öğrencileri M.O.Ö, Y.K. ve A.Y'nin "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" ve "ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarından ikişer yıldan dörder yıl sekizer aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber