İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Alpaslan Durmuş neden istifa etmeyi düşünmez?

2017-2018 eğitim öğretim döneminde ortaya çıkan müfredat skandalından dolayı hala istifa eden olmadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Eylül 2017 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alpaslan Durmuş neden istifa etmeyi düşünmez?

2017-2018 eğitim öğretim dönemindeki müfredat skandalı ilk olarak bir karikatür resmi ile başladı. MEB ilgili sayfayı kitaplardan yırtarak çözüm buldu.

Sonra, sosyal bilgiler çalışma kitabında, tek parti iktidarının basını nasıl sansürleceğine ilişkin FETÖ propagandalarına yer verildi. Bu kez tüm kitap toplatıldı.

Bugün başka bir skandallar daha ortaya çıktı.

- 6. sınıf sosyal bilgiler kitabının 148. sayfasındaki "Medeniyetler Ülkemizde Buluştu" başlıklı metinde, FETÖ'nün Vatikan adına yürüttüğü 'Dinler arası Diyalog' projesi açıkça övüldü.

- 4. sınıf Türkçe kitabında "Müzik Yeryüzüne Nasıl Geldi?" başlıklı metinde İslamiyet'e ters, miniklerin zihinlerini bulandıran ifadeler yer aldı.

Bu yaşadıklarımız, "gözden kaçtı" şeklinde savunulabilecek yanlışlıklar değildir. İş ehil kişilere verilmemiş, kitap inceleme komisyonu üyeleri yeterli liyakate sahip personelden oluşturulmamıştır. Bunun birinci derecede sorumlusu Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş'tur. İkinci derece sorumlusu Müsteşar Yusuf Tekin'dir. Üçüncü derece sorumlusu ise Bakan İsmet Yılmaz'dır.

Ancak skandal niteliğindeki bu işlemlere karşın, ÖSYM Başkanı Ömer Demir'in yaptığı gibi, bir erdem olarak istifa etmeyi düşünen kimse olmamıştır.

Herkes rutin bürokratik kabullerine devam etmektedir.

Eğer bu yanlışlıklar karşılıksız kalırsa, bir müeyyidesi olmazsa, ilerleyen dönemde hiçbir bürokrat işini düzgün yapmaz.

Bu nedenle ya Bakan İsmet Yılmaz, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş'u görevden almalı ya da Durmuş hiç buna gerek olmaksızın erdemli bir şekilde istifa etmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber