İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kara Harp Okulu'na okul komutanının talimatıyla girdim

FETÖ'den tutuklanan subay Ömer Tahtalı, Kara Harp Okulu'na, Harp Okulu komutanının sınav kuruluna verdiği talimatla girdiğini itiraf etti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Eylül 2017 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kara Harp Okulu'na okul komutanının talimatıyla girdim

ÖZGÜR CEBE

15 Temmuzdarbe girişiminden sonra Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde gözaltına alınıp getirildiği Diyarbakır'da tutuklanan Ömer Tahtalı adlı subay hakkında 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede sanığın örgütün gizli haberleşme programı ByLock programını kullandığı bildirildi. Tutuklanan Ömer Tahtalı savcıya verdiği ifadesinde Kara Harp Okulu'na okul komutanının talimatıyla girdiğini anlatarak şu itiraflarda bulundu:

BİR TALİMATLA ...

Liseden sonra İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliğini kazandım. Üniversitede okurken şu anda polis olan Mehmet Boz ile kaldım. 2008'de mezun olduktan sonra 2009'da Hava Harp Okulu Beden Eğitimi Öğretmenliği yazılı ve uygulama sınavlarını birincilikle kazandım. Ardından da mülakata girdim. Birincilikle kazanmış olmama rağmen mülakatta kurul beni eledi. Ancak kurulda görevli bir yüzbaşı karara itiraz etmemi istedi. Hatta dilekçemi dahi kendisi yazdı. Okul komutanının yanına çıktım. Okul komutanı da sınavı kazanmam konusunda kurul heyetine talimat verdi. 6 ay sonra kazandığımı öğrendim. Bu arada Kara Harp Okulu'nu da jandarma olarak kazanmıştım. Eğitim görmeye devam ettim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber