İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başkanlık koltuğuna oturacak muhtemel isim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı henüz görev süresi bitmeden, Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa etmesi sonrasında,5216 Sayılı Belediye Kanunu'na göre 10 gün içinde valinin çağrısıyla toplanacak meclis üyeleri arasından, her parti kendi başkan adayını belirleyecek. Oylamayla yeni başkan seçilecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Eylül 2017 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkanlık koltuğuna oturacak muhtemel isim

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ı başkan adayı göstermesi bekleniyor.

AK PARTİ'DEN İLK YORUM VE GÜMÜŞDAĞ YANITI

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Topbaş'ın istifasının ardından açıklamalarda bulundu. Kaya açıklamasında, "Sayın başkanımızın bir takdiri ve tercihidir. Kadir Abi'yi biz bir beyefendi olarak tanıdık. Değerlendirmesi kendisine aittir, buna saygı duyuyoruz" dedi.

Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Belediye Meclis Üyesi ve Medipol Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın isminin geçmesine ilişkinse, "Meclis üyelerimizin her birinin büyükşehir belediye başkanlığı yapacak donanımda olduğuna inanıyoruz. Ancak kimin olacağıyla ilgili bugün bir şey söylememiz mümkün değil. İstanbul'un 39 ilçesindeki meclis üyelerimiz ya da 25 belediye başkanımızdan hangisi uygun görülüyorsa parti kademesi onu değerlendirecek." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber