İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hanefi Avcı kefil olunca, darbe sanığı müdüre tahliye

FETÖ davası kapsamında adli kontrol şartıyla tahliye olan eski Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak için Hanefi Avcı'nın mahkemeye "FETÖ'cü olamaz" diye dilekçe gönderdiği ortaya çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Eylül 2017 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hanefi Avcı kefil olunca, darbe sanığı müdüre tahliye

Toygun ATİLLA

Darbe girişiminin başarılı olması durumunda sıkıyönetim valisi olacağı iddia edilen eski Zonguldak Emniyet Müdürü Sazak, 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılandığı davada önceki gün adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

FETÖ kumpasları ile tutuklanan ve 3 yıl 9 ay tutuklu kalan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ise Sazak'ın yargılandığı mahkemeye dilekçeyle başvurdu. Avcı, dilekçesinde özetle şöyle dedi: "Seyfi Sazak devletin yasalarına bağlı, hukuka inanan biri. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olarak tanımlanan bu grupla bir alakasını görmedim. Sazak'ın FETÖ mensubu olmadığı, haksızlığa uğradığı kanaatindeyim."

Başkan'dan Hanefi Avcı açıklaması: Ceza yargılamasında kefalet olmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber