ABD yine o papazı istedi, Türkiye yine vermedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katıldığı Amerika'dan dönüşü öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Eylül 2017 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD yine o papazı istedi, Türkiye yine vermedi

Erdoğan gazetecilerin sorusu üzerine Trump'la olan konuşmasındaki gündem maddelerini şu şekilde açıkladı

"Donald Trump ile yapmış olduğumuz görüşmenin merkezinde yine Suriye ve Irak vardı. Yine malum FETÖ meselesi vardı. Onların gündeminde de papaz meselesi vardı. O tabii ki şu anda yargının hakkında tutuklama kararı verdiği bir kişi. Yargının verdiği karar nedeniyle içeride. "

Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan istediği papaz, İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında Kasım ayından beri tutuklu olan Amerikan vatandaşı Papaz Andrew Craig Brunson...

Pastör olarak adlandırılan kilise papazı rolündeki Brunson dış ülke istihbaratlarının merkezinden bulunuyor. Brunson, FETÖ'nin Ege bölgesi imamı Bekir Saz ile sık sık görüştüğü, FETÖ'nün üst yönetimini yönlendirdiği iddia ediliyor.

ABD şuana kadar 3 kez resmi talepte bulunarak papazın teslim edilmesini istedi. Ancak Türkiye bu talepleri yerine getirmedi.

Bu arada gazeteci Ergün Dinler bugünkü yazısında 2003-2005 yıllarında Türkiye'de görev yapan ABD büyükelçisi Edelman, bir ABD gazetesine yazdığı makaleye değindi. Edelman, pastör Brunson için takas yapılabileceğini yazdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber