İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Giresun adası, yaylası ve gölleriyle cazibe merkezi oldu

Doğal güzellikleri, denizi, adası, tarihi evleri ve yaylalarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Giresun, turizmde hedef büyüterek önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte Türkiye'nin önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelmeyi amaçlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2017 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Giresun adası, yaylası ve gölleriyle cazibe merkezi oldu

Son yıllarda hızla altyapı eksikliklerinin tamamlanmasının yanı sıra fuarlar, tanıtım organizasyonları ve sosyal medyadaki olumlu paylaşımların etkisiyle yörede turizm hızla gelişiyor.

İl genelinde 2013 yılında 34 konaklama tesisi bulunurken, bu sayı 2016 yılında 55'e, 2017 yılının Ağustos ayı sonu itibarıyla da 62'ye ulaştı.

2 bin 856 yatak kapasiteli otellere sahip kente gelen yerli ve yabancı turist sayısında da ciddi artış gözlemlendi. Geçen yıl 104 bin 743 yerli ve yabancı turistin konakladığı tesislerde, 2017 yılının 8 ayında bu rakam 121 bin 400 olarak gerçekleşti.

Özellikle mayıs, haziran, temmuz ve ağustos aylarında Giresun'da turizm hareketliliği yaşanırken, gurbetçiler ve günübirlikçilerin etkisiyle yöreye gelen turist sayısında ciddi artışlar yaşanıyor.

- Giresun'un cazibesi artıyor

Giresun Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun'un yaylaları, adası, tarihi evleri, denizi ve yaylaları ile sadece Doğu Karadeniz'de değil, Türkiye'de de önemli bir turizm merkezi olduğunu söyledi.

Gürgenci, Giresun'un son yıllarda gelişme gösteren destinasyonların başında geldiğini ifade ederek, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının desteğini de alarak sektörde kalkınma hamlesinin hızla artmasını hedeflediklerini belirtti.

- Tabiat parkları, ada ve yaylalara yoğun ilgi

Yörede yayla turizmine bir kaç yıldır artış gösteren tabiat parklarının da eklendiğini, buralara yerli ve yabancı insanların yoğun ilgi gösterdiklerini aktaran Gürgenci, il genelinde içerisinde Mavi Göl'ün de bulunduğu Kuzalan başta olmak üzere önemli turizm potansiyellerine sahip tabiat parkları yapıldığını kaydetti.

Yine Giresun Adası'nın da turizme kazandırılmasının yerli turistler kadar yabancıların da bu bölgeye gelmelerinde önemli faktör teşkil ettiğine vurgu yapan Gürgenci, "Tabiat parklarımızın yanı sıra Doğu Karadeniz'in üzerinde yaşanılabilen tek adası olan Giresun Adası da turizme kazandırıldı. Ada da turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir yer haline geldi. Yine geçmişten gelen yayla turizmi kültürü bölgede tesislerin yanı sıra alt yapı eksikliklerinin giderilmesiyle gelişme katetti." değerlendirmesinde bulundu.

- Turist sayısında ciddi artış var

Ziyaretçi sayısında yüzde 100'e yakın bir artışın söz konusu olduğunu aktaran Gürgen, "Giresun kalesi, Şebinkarahisar Meryem Ana Manastırı ve tarihi Zeytinlik mahallemiz yine farklı destinasyonlarımızdan bazıları. Biz farklı merkezleri bir araya toplama imkanını yakaladık. Bu da yörede turizm olgusunun hızla gelişimini sağladı. Çeşitliliğin artmasının yanı sıra tanıtıma verilen önemin etkisiyle Giresun'a gelen turist sayısı her geçen yıl artırıyor. Geçmiş yıllara göre bu sene ilimize gelen misafirin çeşitliliği ve yoğunluğu bunu gösteriyor zaten." diye konuştu.

Gürgenci, 5-10 yıl içerisinde Türkiye'nin önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yerli ve yabancı turistleri yeryüzünün cennet köşelerinden birisi olan Giresun'a beklediklerini, kendilerini burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını dile getiren Gürgenci, şunları aktardı:

"Giresun'a gelen herkes buradan memnun ayrılacaktır. Giresun çok büyük turizm potansiyeli ve çeşitliliğine sahip. Önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte bu varlık hem nicel hem de ekonomik olarak kendisini gösterecektir. Bizim amacımız, burada kalitesi yüksek, tercih edilen bir il olmak. Biz de tüm planlarımızı Giresun'un daha fazla tercih edilen, kısa zamanda turizmde Türkiye'nin en önemli merkezlerinden olması üzerine yapıyoruz."

- "Yöremiz cennetten bir köşe"

Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal da Kulakkaya ve Bektaş yaylalarının yanı sıra onlarca obanın ve Kuzalan Tabiat Parkı ile Mavi Göl'ün bulunduğu bölgenin turizmde çok ciddi ivme kazandığını söyledi.

Özellikle Mavi Göl ve Kulakkaya yaylasının büyük ilgi gördüğünü aktaran Önal, "Yöremiz cennetten bir köşe. Muhteşem doğası ve eşsiz güzellikleriyle gelecek vaat ediyor. Buralarda yaz döneminde insanlar doldu taştı. Günde en az 10 tur otobüsü bu bölgeye geliyor." dedi.

Önal, bölgede altyapı eksiklerinin giderilmesi için de projelerin sürdürüldüğünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber