İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mustafa Kemal Üniversitesi: Düşük puanı açıklamak adayı küçük düşürebilir, bu nedenle açıklamıyoruz

Mustafa Kemal Üniversitesi, memurlar.net'te yer alan haberle ilgili açıklama yaptı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Eylül 2017 00:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Mustafa Kemal Üniversitesi: Düşük puanı açıklamak adayı küçük düşürebilir, bu nedenle açıklamıyoruz

Mustafa Kemal Üniversitesi, memurlar.net'te yer alan "Lisansüstü öğrenci alımlarında notlar ilan edilmeli!" başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı. Üniversite Rektörlüğü, düşük puan alan adayların sosyal çevrelerinde küçük düşeceği kaygısı taşıdıklarından dolayı, puanları ayrıntılı olarak açıklamadıklarını belirtti.

İŞTE ÜNİVESİTENİN AÇIKLAMASI

24 Ekim 2003 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Özel hayatın gizliliği Madde 21'e göre "Kişinin izin verdiği haller saklı kalmak üzere, özel hayatın gizliliği kapsamında, açıklanması halinde kişinin sağlık bilgileri ile özel ve aile hayatına, şeref ve haysiyetine, mesleki ve ekonomik değerlerine haksız müdahale oluşturacak bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkı kapsamı dışındadır." denilmektedir.

Toplumun farklı kesimlerden, kamu sektörü ve özel sektörde orta ve üst düzey konumda çalışan bürokratlar ve işadamları, yeni lisans mezunları vb. kişiler, lisansüstü öğrenci aday başvurusunda bulunmaktadır. Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı olan Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsüne başvuran lisansüstü öğrenci adaylarının değerlendirilmeleri, ilgili birimlerin web sayfaları üzerinden paylaşılmaktadır.

Üniversitemiz, kişilerin sınav sonuç bilgilerinin detaylı olarak açıklanmasının, özellikle bilim sınavından çok düşük puan alan adayların "özel ve aile hayatına, şeref ve haysiyetine, mesleki ve ekonomik değerlerine" müdahale ederek bu kişileri sosyal çevrelerinde küçük düşüreceği kaygısını taşıdığından, sonuç listelerinde adayların başarılı/başarısız olduğu ve asıl/yedek durumları hakkında sınırlı bilgi vermektedir. Ayrıca, adaylar kendi bilim sınav sonuçlarını talep etmeleri halinde ilgili enstitülerden bilim sınavı notunu öğrenebilmektedir. Birçok üniversitede de benzer uygulamalar bulunmaktadır:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber