İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Soylu: Gizli bir el huzursuzluk enjekte etmeye çalışıyor

İçişleri Bakanı Soylu: - "Son zamanlarda karanlık bir akıl alttan alta, gizli gizli bu bölgeye (Karadeniz'e) huzursuzluk enjekte etmeye, burayı bir 'risk alanı' olarak göstermeye, eylem ve faaliyetlerini buraya kaydırmaya çalışmaktadır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2017 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soylu: Gizli bir el huzursuzluk enjekte etmeye çalışıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Son zamanlarda karanlık bir akıl alttan alta, gizli gizli bu bölgeye (Karadeniz'e) huzursuzluk enjekte etmeye, burayı bir 'risk alanı' olarak göstermeye, eylem ve faaliyetlerini buraya kaydırmaya çalışmaktadır." dedi.

Soylu, AK Parti Çaykara İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, siyasetin millet için yapıldığını belirterek, siyasetin her türlü zorluklarına katlanan teşkilat mensuplarına fedakarlıkları dolayısıyla teşekkür etti.

Türkiye'nin, dünyanın en pahalı, en özel arazisinde bulunduğunu belirten Soylu, "Evet, doğrudur risklerle fırsatların alabildiğine yüksek olduğu Anadolu coğrafyası üzerinde bu aziz millet bin yıldır bileğinin gücüyle, aklıyla, dininin ve manevi değerlerinin verdiği o eşsiz ruh ve medeniyet anlayışıyla beraber bütün riskleri yönetebilmiş ve tüm farklılıklarını kendi medeniyetinin gücü ve zenginliği haline getirmeyi becerebilmiştir. Bu toprakların doğusunda enerji kaynakları, batısında ise gelişmiş ve enerji ihtiyacı olan medeniyetler vardır. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, onlardan izler taşıyan topraklardır bu topraklar. Bu toprakların üç tarafında deniz üzerinde ticaret yolları vardır. Akdeniz, deniz ticaretinde dünyanın neredeyse bir numarasıdır." diye konuştu.

Soylu, Karadeniz'in, Anadolu coğrafyasının belki de en özellikli, fırsatları çok, riskleri ve siyasi problemleri olmayan en güvenilir ve sorunsuz bölgesi olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Son zamanlarda karanlık bir akıl alttan alta, gizli gizli bu bölgeye huzursuzluk enjekte etmeye, burayı bir 'risk alanı' olarak göstermeye, eylem ve faaliyetlerini buraya kaydırmaya çalışmaktadır. Dün, içimizi acıtan bir hadise yaşandı. Kefken açıklarında bir mülteci teknesi battı. Şu ana kadar aldığımız haberle 21 kişi hayatını kaybetti. Birçok insan şaşırdı, 'Karadeniz'de mülteci teknesinin ne işi var?' dedi. Doğru, daha önce olmayan bir hadise ilginç bir şekilde gelişti. Bu geçtiğimiz 13 Ağustos'tan önce Karadeniz'de herhangi bir mülteci vakası yoktur ancak ne oluyorsa, birileri hangi düğmeye basmaya çalışıyorsa 13 Ağustos'tan itibaren Karadeniz'de bir mülteci geçişi hareketlenmesi başlıyor. Sahil Güvenliğimiz, jandarmamız, emniyetimiz, sınırları koruyan askerlerimiz teyakkuza geçiyorlar ve 13 Ağustos'tan bugüne kadar Sahil Güvenlik Komutanlığımızın Karadeniz'deki mülteci yakalamalarının toplam sayısı 834 kişi. Az bir rakam değil, sıfırdan 834. Jandarmamızın da karada bota binmeye hazırlanırken yaptığı iki olay yakalamasıyla ele geçen mülteci sayısı 237. Toplam bin 71 mülteci yakalaması gerçekleşiyor 13 Ağustos'tan itibaren. Şunu söyleyeyim, bir kısmı da bunların Romanya'ya geçti. Bunu ağustosun ortasında fark ettik, 'Acaba ne tezgah, oyun kuruyorlar, ne yapıyorlar gene?' diye."

Türkiye'nin yaklaşık 40 yıldır PKK terörüyle mücadele halinde olduğuna işaret eden Soylu, "Yıllardır bu bölgede herhangi bir terör hadisesi meydana gelmedi ama bakıyorsunuz ki biz Doğu ve Güneydoğu'da bu PKK'nın ümüğünü sıktıkça birer ikişer burada eylem yapmaya ve bu bölgeyi huzursuz etmeye çalışıyorlar. Eren Bülbül yavrumuzun şehadeti, 15 Temmuz'un hemen ertesinde yine Maçka'da üç polisimizin şehadetiyle neticelenen terör saldırısı işte böyle bir aklın neticesidir. Mesele gayet açık ve nettir. Türkiye'de her noktada bir huzursuzluk, her noktada bir ekonomik kayıp, her noktada insan hayatına dair bir tehlike algısı yaratmaya çalışıyorlar." dedi.

Soylu, terör operasyonu yaptıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Onlar 'Sivil kayıp var.' diyorlar. Karadeniz Trabzon'un, Trabzon turizmin yeni incisi. 'Huzur ve güvenli bölge.' diyoruz. Saydığım hadiselerle bunu yaralamaya çalışıyorlar. 'Acaba bir engel çıkartabilir miyiz, acaba engelleyebilir miyiz, acaba ekonomik gelişimi durdurabilir miyiz?' anlayışı içerisindeler. Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınmasını engellemek için ellerine geçen irili ufaklı her taşı atıyorlar. Mesele Karadeniz meselesi değildir, mesele Türkiye'yi adeta bir sorun adası olarak göstermeye çalışma meselesidir ama bu doğru değildir."

- "Biz Anadoluyuz" Projesi

"Biz Anadoluyuz" Projesi kapsamında dün Afyonkarahisar'da, Tunceli'den gelen pırıl pırıl çocuklarla beraber olduğunu ifade eden Soylu, proje süresince 50 bin çocuğu doğudan batıya, batıdan da doğuya götüreceklerini söyledi.

Soylu, projenin amacının çocukların medeniyetin zenginliklerini görmelerini sağlamak olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Sadece yaşadıkları yerler değil, niçin bu Anadolu coğrafyası üzerinde bu kadar oyun oynanıyor, o büyüklüğü gördüklerinde anlasınlar. Edirne'yi tanısınlar ama Muş Ovası'nı da görsünler. Bir taraftan Pamukkale'yi hissetsinler, diğer taraftan bu ülkede milli mücadelemizin geçtiği toprakları da anlasınlar. Çanakkale'de ecdadımızın nasıl bir birlik ve beraberlik içerisinde dünyaya meydan okuduğunu anlasınlar."

Çocukların ülkenin doğal varlıklarının yanı sıra yatırımlarını da görmesini arzuladıklarına işaret eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımız değerlerimizi görsünler ve desinler ki 'Bizim memleketimiz büyük bir memleket.' Kato Dağı'na çıktığımda, Allah rahmet eylesin 'Aydoğan Paşam, buraları terörden arındırdığımız zaman buralar hayvancılığın cenneti olur.' dedim. Dağlıca'ya gittiğimizde, o topraklardaki bereketi gördüğümüzde, oralarda hayvancılığın nasıl yapılması gerektiğini ve ülkemizin önemli bir unsurunun daha yükselmesinin gerçekleşebileceğini hissettik. Türkiye'yi ciddi bir şekilde zafiyete uğratmaya çalışıyorlar. Biz yükselmek istedikçe bizi zayıflatmak istiyorlar. Biz zenginleşmek istedikçe bizi fukaralıkla terbiye etmek istiyorlar. Biz üniversitelerimizi kurdukça bizi cehaletle imtihan etmek istiyorlar. Biz birleştikçe ve büyüdükçe 'Acaba nereden Türkiye'yi böleriz, parçalarız.' diye bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyorlar. Biz inancımıza, geleneklerimize, dinimize, değerlerimize sahip çıktıkça 'Hangi televizyon dizileriyle acaba kültür erozyonuna uğratırız.' diye bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyorlar. Biz etrafımızdaki coğrafyaya el uzattıkça, 'O coğrafyaları nasıl daha keşmekeş hale, nasıl daha karmaşık hale getiririz.' diye bir anlayış içerisindeler."

Soylu, kurgu ve oyunların Türkiye üzerine olduğunu anlatarak, "Almanya'da seçim yaparlar, konusu Türkiye olur. Amerika'da olay yaparlar, konusu Türkiye olur. Etrafımızdaki coğrafyada olay oluştururlar, konusu Türkiye olur. 'Türkiye'nin gücünü, medeniyet birikimini, anlayışını, demokrasiyle olan gelişmesini acaba nasıl engellemeye çalışırız?', bunun hesabı içerisindeler. Bunların hepsi bizi eski Türkiye'de çaresiz halde bırakıyordu, oysa bugün ne yapıyorlarsa yapsınlar, ne ortaya koyuyorlarsa koysunlar, üzerimize nasıl geliyorlarsa gelsinler, etrafımızı nasıl çevrelemek istiyorlarsa istesinler, kardeşliğimize hangi zararı vermek istiyorlarsa istesinler, Türkiye bundan etkilenmiyor, tam tersi Türkiye bunlardan güçlenerek çıkıyor." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Son 24 saatte 18 teröristi bizim evlatlarımız etkisiz hale getirdi. Büyük bir mücadele yapıyoruz ve tahammül edemedikleri odur." dedi.

Soylu, AK Parti Çaykara İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyanın her noktasında, her ülkesinde itibar sahibi olduğunu söyledi.

"Bir Kılıçdaroğlu anlamıyor." ifadesini kullanan Soylu, "Adam duvara toslayacak ya, televizyonda konuşma yapıyor. Konuşmasını yaparken diyor ki 'Tayyip Erdoğan ile kimse orada görüşmeyecek, göreceksiniz.' Tam da o arada Amerikan başkanıyla görüşmüş. Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımıza da hakikaten sabır niyaz ediyorum. Nasıl tahammül ediyorlar, sabrediyorlar, nasıl böyle bir siyaset üslubuyla yollarına devam ediyorlar, ben bunu anlamakta da inanın zorlanıyorum." diye konuştu.

Osman Baydemir'i de eleştiren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir tane daha var. O da kim? O da bu PKK'nın sözde temsilcisi HDP'nin başında eski Diyarbakır Belediye Başkanı var ya, bu Osman Baydemir, hakkımda suç duyurusunda bulunmuş, esas ona gülüyorum, biliyor musunuz? Suçluyu övdüğüm için suç duyurusunda bulunmuş. Ya Rabbi ya Resulallah. Deveye sormuşlar 'Neden boynun eğri?' demiş ki 'Nerem doğru ki.' Adamların hiçbir tarafı ama hiçbir tarafı doğru değil. Yaptıkları hiçbir şey doğru değil. PKK ile kol kola yürüyeceksin, ondan sonra onların cenazelerinde boy göstereceksin, onların terör örgütüne, yıllarca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparken, bu ülkenin canını acıtan, bu ülkenin birliğine ve beraberliğine kasteden lojistik desteklerde bulunacaksın. Onların sana göndermiş olduğu teröristlerin önünde ellerini bağlayacaksın, ceketini ilikleyeceksin, ondan sonra da oradan bize hava atmaya çalışacaksın. Onu ne bu millet yer ne de bu milletin hiçbir unsuru yer. İtibarları sıfır olmuştur. Güneydoğu'da da sıfır olmuştur, gittikleri her yerde de sıfır olmuştur."

- "CHP'nin kaderiyle HDP'nin kaderi aynı noktaya doğru gitmektedir"

CHP ile HDP'nin kaderlerinin aynı noktaya doğru gitmekte olduğunu anlatan Soylu, "Kendileri de öyle istemektedir zaten. Bir genel başkan yardımcısı bir taraftan açıklama yapar, öteki taraftan bir dağın temsilcisi açıklama yapar. İkisi de der ki '2019 yılında biz beraber olmak zorundayız.' Neden? Ayrı ayrı girdikleri andan itibaren tükenişleri rahat olacaktır ama bilmiyorlar ki kol kola girerlerse daha çabuk bir tükenişe doğru ilerleyecekler." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadeleye değinen Soylu, "Şimdi bizim kahramanlar da durmuyor ya, notlar da geliyor. 24 saatte bizim evlatlarımız, Mardin'de 6, Hakkari'de 1, Batman'da 1, Van'da 3, Elazığ'da 6 idi, şimdi bir tanesini daha hakladılar, etti sana 7. Son 24 saatte 18 teröristi bizim evlatlarımız etkisiz hale getirdi. Büyük bir mücadele yapıyoruz ve tahammül edemedikleri odur." dedi.

Soylu, Türkiye'nin durumu hakkında da değerlendirmede bulunarak, "Hani Türkiye kaostu, hani Türkiye terördü, hani Türkiye 15 Temmuz'da bir darbeyle karşı karşıya kalmıştı. Tam bitireceklerdi Türkiye'yi, onlar Türkiye'yi tanımadılar, şimdi de başka bir referandum tezgahıyla Türkiye'yi başka bir noktaya çekmeye çalışıyorlar. Bilesiniz ki Türkiye çelimsiz olduğu zamanlar bile sizin oyunlarınıza teslim olmadı. Bugün sizin oyunlarınıza teslim olmak değil, bu oyunları kafanıza geçirmek için güçlü bir ülke olarak durmaktadır." şeklinde konuştu.

- "Bu bir iktidar oyunu değil beka meselesidir"

Bakan Soylu, 16 Nisan'da verilen kararla, Türkiye'nin yeni bir yolculuğa çıktığını söyledi.

Partililere de teşekkür eden Soylu, 2019'un önemine dikkati çekerek, Türkiye olarak hedef ve ideallerinin bulunduğunu anlattı.

Çok çalışılması gerektiğini vurgulayan Soylu, "Bu bir iktidar oyunu değildir. Bu bir beka meselesidir. Dolayısıyla herkesin her an elinin taşın altında olması gerekir. Recep Tayyip Erdoğan'ın uyumadığı yerde açık söylüyorum biz gözümüzü kapatamayız." dedi.

Yeni bir gelişmeyi de paylaşan Soylu, "Bizimkiler bir büyük balık da yakalamışlar, sözde Dersim eyaletinin sorumlusunu..." ifadesini kullandı.

Kongreye, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ile AK Parti İl Başkanı Haydar Revi de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber