İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tarihi İshak Paşa Sarayı'na yoğun ilgi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi saray, sonbaharda da ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2017 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarihi İshak Paşa Sarayı'na yoğun ilgi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan, Osmanlı mimarisinin seçkin örneklerinden İshak Paşa Sarayı, sonbaharda da ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en görkemli yapılarından İshak Paşa Sarayı, kartal yuvası görünümü, mimarisi ve tarihi özelliğiyle yılın her mevsimi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Aileleriyle bölgeye gelen birçok yerli ve yabancı turist, Lale Devri'nde inşa edilen, ülkede Topkapı'dan sonra en büyük saray olan yapıyı görme fırsatı buluyor.

"Medeniyetler Geçidi" olarak nitelendirilen tarihi bölge, İshak Paşa Sarayı'nın yanı sıra Beyazıt Camisi, Urartu Kalesi ve İslam mutasavvıfı Ahmed-i Hani'nin türbesine ev sahipliği yapıyor.

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ulaş Akhan, turizm sezonunun bitmesinin kendilerini etkilemediğini belirtti.

Bölgede yapılan çevre düzenlemeleri ve restorasyonların ardından saray ve çevresine ilginin sonbaharda da devam ettiğini vurgulayan Akhan, şunları kaydetti:

"Yöremiz, tarihi ve kültürel açıdan önemli zenginliklere sahip. Başta göz bebeğimiz İshak Paşa Sarayı olmak üzere Beyazıt Camisi, Urartu Kalesi, Ahmed-i Hani türbesi ve ağustosta açılışını gerçekleştirdiğimiz Ahmed-i Hani Kent Müzesi ve Eski Doğubayazıt Evi sayesinde yılın her mevsimi ziyaretçi akınına uğruyoruz. Turizmde çeşitliliğin artması esnafımızı da olumlu etkiledi. Doğubayazıt artık yörenin kültür başkenti haline gelmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber