İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türk-İş'in işçileri sendikalı oluyor

Türk-İş'e bağlı sendikaların patronu olduğu otellerde sendikasız çalıştırma dönemi bitiyor. SABAH'ın haberi sonrası harekete geçen TOLEYİS, Türk Metal-İş'teki 3 otelin çalışanlarını sendikalı yaptı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Eylül 2017 06:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk-İş'in işçileri sendikalı oluyor

İşçi dünyasındaki bir garabet SABAH'ın haberleri sonucu ortadan kalkıyor. Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonu olan Türk-İş, kendisine bağlı sendikaların sahibi olduğu işyerlerindeki çalışanları sendikalı yapmak için harekete geçti. Türk-İş Yönetim Kurulu, haberin çıkması üzerine konuyu gündemine almış ancak 15 Temmuz hain darbe girişimi olunca ertelenmişti. SABAH'ın ısrarlı soruları üzerine Türk-İş Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Atalay, geçen ay olaya el koyarak ilk adımı attı. Atalay, başkanlar kurulu toplantısında, artık konfederasyon toplantılarının sendikasız işçi çalıştıran Türk-İş'e bağlı otellerde yapılmayacağı kararını aldı. Atalay, SABAH Gazetesi'nin 'Türk-İş'i sendikacılık' başlığıyla duyurduğu haberi masaya koyarak, "Bu işi çözün. Artık sendikasız işçi çalıştıran Türk-İş'e bağlı otellerde toplantı yapılmasına izin vermeyeceğim" dedi. Türk-İş'e bağlı Türkiye Otel, Lokanta, Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası (TOLEYİS) Başkanı Cemail Bakındı, bu talimattan sonra Türk Metal'e bağlı 3 oteldeki çalışanların sendikalı olduğunu, geriye bu sendikaya ait birkaç otelin kaldığını belirtti.

600 İŞÇİ SENDİKALI

Bakındı, "600 işçiyi sendikalı yaptık. Hatta bu işçiler ilk toplu sözleşme görüşmelerini gördüler ve yüzde 16 zam aldılar" dedi. Bakındı, diğer sendikalar ait otellerde de örgütlenme çalışmalarına başladıklarını, Belediye-İş, Tek Gıda-İş, Yol-İş, Şeker-İş ve Haber-İş sendikalarındaki işçilerin de sendikalı olması gerektiğini söyledi.

8 SENDİKANIN 24 OTELİ BULUNUYOR

Türk-İş bünyesindeki 8 sendikaya ait 24 otel bulunuyor. Bunlar arasında en çok işçinin çalıştığı otel Türk Metal ve Haberİş'te. Türk-Metal'in faaliyette olan 5 oteli bulunuyor. Otel isimlerinin başına Büyük Anadolu ibaresini koyan sendikanın ayrıca 8 tane de sosyal tesisi var. Yol-İş'in 6 oteli bulunuyor. The Holiday Resort Otel en önemlisi. Belediye-İş'in Kuşadası'nda Grand Belish isimli oteli bulunuyor. Haber-İş'in, Grand Kemer ve Çeşme'de oteli, 3 adet de sosyal tesisi var. Lastik-İş, Kristal-İş, Çimse-İş, Tes-İş ve Tarım-İş sendikaların da otelleri bulunuyor.

SABAH, Türk Metal, Şeker-İş, Haber-İş gibi Türk-İş'e bağlı sendikaların sahibi olduğu otellerdeki işçilerin sendikasız çalıştırıldığını, üstelik bunu da bizzat sendika yönetiminin şart koştuğunu ortaya çıkarmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber