İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TEOG kalktı, yeni sistem Bakanlar Kurulu'nda

Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG'un ardından belirlenecek yeni sistemle ilgili taslağa son şeklini verdi. Taslak, yarınki Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Eylül 2017 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEOG kalktı, yeni sistem Bakanlar Kurulu'nda

TEOG kalktı milyonu aşkın 8. sınıf öğrencisi ve velilerin gözü kulağı yarın Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek olan yeni sistemde. Öğrenciler ve veliler yeni sistemi merakla bekliyor. Bu yıldan itibaren liselere geçişte uygulanacak yeni sistemle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde oluşturulan komisyon da yapılan çalışmalar büyük ölçüde tamamladı.

BAŞARI DURUMU ODAKLI

Yeni sistem öğrencilere sınav stresi yaşatmamayı, velilere de kurs ve etüt gibi ekstra masraflar yüklememeyi öngörüyor. Bu kapsamda öğrencilerin 8.sınıfa kadar olan başarı puanları esas alınacak. Başbakan Binali Yıldırım yeni sistemde öğrencilerin 8 yıllık başarı durumlarına göre liselere yerleştirme yapılacağını söylemişti.

Sınav, neyi iyi bildiğini ölçmeli

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, dün sınav sistemiyle ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu; "Gençler bir sınavdan diğerine koşarken, birey olarak kendilerini unutuyor. Önümüzdeki dönemde öğrencilerin projelerinin, başarılarının ve becerilerinin öne çıkacak. Sınav, öğrencilerin neyi bilmediğini değil, neyi bildiğini ölçmelidir."

Doruk ÇAKAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber