Para kasalarına takiye maskesi

FETÖ'cü iş adamlarıyla ilgili hazırlanan iddianamede şüphelilerin askeri öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladığı ve himmet akışını organize ettikleri belirtildi. Deşifreye karşı ise 15 Temmuz'dan sonra demokrasi nöbetlerine gittikleri anlatıldı.

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 24 Eylül 2017 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Para kasalarına takiye maskesi

FETÖ'nün iş dünyası yapılanması kapsamında 'ByLock' kullananların da arasında bulunduğu 17'si tutuklu, 13'ü yakalamalı 48 şüpheli hakkında, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle İstanbul Başsavcılığınca iddianame hazırlandı. 420 sayfalık iddianamenin büyük bir kısmında gizli tanık 'Necati'nin ifadesinde verdiği bilgiler yeraldı. İddianamede, tanık beyanı doğrultusunda yapılan çalışmalar sonunda şüpheli bazı isimlere ve bilgilere ulaşıldığı ifade edildilerek örgütün Maltepe bölge yapılanmasının deşifre edildiği vurgulandı. Soruşturma kapsamında yapılan çalışma sonucunda 119 kişi ve 121 hedef numara hakkında iletişimin dinlenilmesi kararının alındığı belirtilen iddianamede, 15 Temmuz'dan sonra bu şehısların, ülke dışına çıkmak, terör örgütü adına ellerinde bulundurdukları mal varlıklarını el değiştirmek, ülke genelinde demokrasi nöbetlerine katılarak takiye yapmak yollarına girdiklerinin belirlendiği ifade edildi. Dosyada ayrıca gizli tanık 'Necati'nin ifadesinde geçen 40 kişi hakkında gözaltı, şüpheli adresler hakkında ise arama ve al koyma kararı verildiği belirtildi.

ByLock kulanıcı olan olan ve firar eden Y.T'nin, FETÖ içinde, askeri okullarda öğrenim gören örgüt üyesi öğrencilerden sorumlu imam olan ve askeri okullara giriş sınavlarında örgüte müzahir öğrenci gruplarına sınavda çıkacak muhtemel soruları temin eden kişi olduğu ifade edildi. İddianamede kendiliğinden teslim olup tutuklanan E.K.'nin örgüt içinde yetişen askeri ve polis okulu mezunu öğrencilerin nerelere atanacağına karar verdiği belirtilerek tutuklanan işadamlarının askeri öğrencilerin masraflarını karşıladığı vugulandı.

TAŞERON ÜZERİNDEN ÖRGÜTE HARAÇ

İddianamenin açıklanmasından sonra hakkında gözaltı kararı çakartılan 7 kişi yakalandı. Anadolu Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgüt üyesi oldukları ve örgüte finansal destek sağladıkları öne sürülen 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul mali polisi ekipleri, kent genelinde 22 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda, 7 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin, FETÖ'ye müzahir şirketlerle çalışan taşeron firmaların alacaklarından himmet adı altında zorla para kesintisi yaparak örgüte aktardığı öğrenildi.

ABLALARA BYLOCK TUTUKLAMASI

Elazığ merkezli 14 ilde FETÖ operasyonda gözaltına alınan 33 kişiden 25'i tutuklandı. Emniyette işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevkedilen 33 şüpheliden 25'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Elazığ'da, 11 Eylül'de düzenlenen operasyonda aralarında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullananların da bulunduğu belirlenen 30 şüpheli ile daha sonra yakalanan 3 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber