İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Sivil imam' namaz kıldığı için askeri azarlamış

İzmir'de FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve itirafçı olan bazı askeri personel, FETÖ "abileri"nin, askeri personelin namaz kılmaması ve oruç tutmaması yönündeki telkinleri hakkında bilgi verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2017 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Sivil imam' namaz kıldığı için askeri azarlamış

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınmalarının ardından itirafçı olan bazı askeri personel, FETÖ "abileri"nin, askeri personelin namaz kılmaması ve oruç tutmaması yönündeki telkinleri hakkında bilgi verdi.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'nın talimatıyla örgütün jandarmadaki yapılanmasına ilişkin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden bazıları, devlet ve yargıya yardımcı olmak istediklerini belirterek, bu doğrultuda ifade verdi.

Örgütün çözümlenmesi için verdikleri bilgilerin teyit edilmesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan itirafçılardan H.İ, kendilerinden sorumlu FETÖ mensubunun, "İl Jandarma Komutanlığında mescit açıldı fakat buraya namaz kılmaya gitmeyin, burada kamera kaydı var, sizi tespit ediyorlar. Dikkati çekmemek için oruçlarınızın bazılarını yiyin." dediğini ileri sürdü.

"Jandarmada olan her olayı biliyordu"

İtirafçılardan F.U. de "Akif" kod adlı örgüt elemanının derin ilişkileri olduğunu, askeri personel olmamasına rağmen jandarmayı iyi bildiğini belirterek, "Akif, İlçe Jandarma Komutanlığında ne olduysa her olayı biliyordu, 'Böyle bir olay olmuş.' şeklinde bana anlatıyordu. Elleri her yere uzanıyordu. Beni 'Abdestini teyemmumle al, namazını göz ile kıl.' diye ikaz ediyordu hatta cuma namazlarına giderdim, cuma namazına gittiğim için Akif beni fırçaladı." beyanında bulundu.

FETÖ ile ilgili itiraflarda bulunan C.B. de örgütün bu denli gizli ve sinsi olabileceğini tahmin etmediğini, amacına ulaşmak için bu kadar pervasız ve acımasızca davranacağını hayal edemediğini kaydederek, zaman geçtikçe elde ettiği bilgi ve tecrübelerle bu yapının gerçek yüzünü gördüğünü söyledi.

Örgütte "abi" olarak nitelendirilen kişinin kendisi ve diğer askeri personelden sürekli "himmet" adı altında para istediğini anlatan C.B, kendisinden sorumlu kişiyle diyaloğunu şöyle anlattı:

"Bu abiyle buluşmamızda, cuma namazının farzlarını ve tek başına kılınıp kılınmayacağını sordum. O da bana, 'Cuma namazı, askerlere farz değil.' diye cevap verdi. Bunu duyunca bunların yanlış yolda olduğunu ve gerçekten kötü bir işin peşinde olduklarını tamamen anladım.

Bu, benim için kesin bir kanıt oldu."

"Namaz kılma, oruç tutma, kendini belli etme"

İtirafçılardan F.S. de FETÖ'den daha önce ayrıldığını, İzmir'de görev yaptığı sırada "Mürşit" kod adlı örgüt mensubunun oturduğu eve gelerek kendisini ikna ettiğini ve yeniden örgüte kazandırmaya çalıştığını söyledi.

F.S, "Mürşit, bana 'Toplu namazlara, cuma namazlarına gitme, namaz kılma, oruç tutma, kendini belli etme, yoksa seni atarlar, meslekte yukselemezsin.' diye ikazda bulundu. 'Abdestini teyemmum ile al, gözle namaz kıl.' diyordu ancak bu ikazlara rağmen cuma namazlarına gidiyordum, orucumu tutuyordum." ifadelerini kullandı.

ÖMER SÜT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber