Eski büyükelçiye FETÖ'den hapis istemi

İstanbul'daki FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Türkiye'nin eski Gana Büyükelçisi Uzun hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2017 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski büyükelçiye FETÖ'den hapis istemi

Türkiye'nin eski Gana Büyükelçisi Şentürk Uzun hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında yaklaşık 1 yıldır aranırken 31 Temmuz'da tutuklanan Türkiye'nin eski Gana Büyükelçisi Şentürk Uzun hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede, Icisleri Bakanlıgı Mulkiye Mufettisliginin raporu ile Senturk Uzun'un yöneticisi olduğu YONETDER ile FETO/PDY baglantısını sagladıgı iddiası uzerine soruşturma başlatıldığı, yaklaşık 1 yıl sonra da yakalandığı anlatıldı.

Sanığın yakalandığı adreste yapılan aramada, bilgisayarda yazılan arama esnasında yapılabilecekler baslıklı arkalı onlu talimatların yer aldığı bir kagıt ile Cumhuriyet Bassavcılıgına hitaben aramaya katılan kolluk gorevlilerinin şikayet edilerek ''gorevi kotuye kullanmak, tehdit ve hakaret'' sucunu islediklerine dair 3 sayfalık bilgisayar cıktısı ele gecirildiği belirtildi.

Kapatılan derneklere üye

Uzun'un OHAL Kararnamesiyle kapatılan FETO/PDY baglantılı derneklerden Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme ve Gelistirme Dernegi ile Vizesiz Avrupa Dernegi'ne üye olduğu, Kaymakam Daire Baskanlıgı ve son olarak Gana Buyukelciligi gorevlerinde bulundugu ve daire baskanlıgı doneminde TUSKON'un toplantılarına katıldıgı ifade edilen iddianamede, Uzun'un 672 Sayılı KHK ile gorevinden ihrac edildiği kaydedildi.

İddianamede, sanığın cep telefonunda 09 Kasım 2014'ten itibaren örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı, Ankara Cumhuriyet Bassavcılıgının FETO/PDY ana çatı sorusturması kapsamında orgutun ust duzey yetkililerinden Osman Karakus, Sait Aksoy, Mustafa Muhammed Guner, Ahmet Can ve Abdullatif Kaplan ile irtibatlı oldugu belirtilerek, Uzun'un ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmediği anlatıldı.

ByLock kullanması, FETO/PDY baglantılı derneklere uye olması, Ankara Cumhuriyet Bassavcılıgının FETO/PDY ana catı sorusturması suphelileriyle irtibatı bulunması, örgutle muzahir TUSKON'un toplantılarına katılması ve diger hususlar degerlendirildiginde Uzun'un silahlı teror örgutu FETO/PDY'ye uye oldugu ve bu sekilde uzerine atılı sucu isledigi ifade edilen iddianamede, sanığın ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Uzun hakkındaki iddianame, gönderildiği İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanık Uzun önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Muhammed Enes Can

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber