Kaynakçı kadınların ateşle imtihanı

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikada kaynakçı olarak çalışan 9 kadın, mesleklerini en az erkekler kadar başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2017 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaynakçı kadınların ateşle imtihanı

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bir fabrikada kaynakçı olarak çalışan 9 kadın, mesleklerini en az erkekler kadar başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Hepsi ayrı bir hikaye ile daha önce hiç bilmedikleri kaynakçılık mesleğini seçen kadınlar, usta çırak ilişkisiyle başladıkları işlerinde elde ettikleri başarıyla işverenin de gözdesi oldu.

Fabrikanın bağlı olduğu firmanın yönetim kurulu başkanı Fatih Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da 22 yıldır genleşme tankları ve kazan üretimi yaptıklarını belirterek, Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde ikinci fabrikalarını açtıklarını söyledi.

Rusya ve Orta Asya ülkelerine ihracat yaptıklarını belirten Aydın, Rusya'ya yaptığı bir iş seyahatinde kadın kaynakçıları gördüğünü, o fabrikanın yöneticilerinin tavsiyesiyle Kırşehir'deki fabrikalarında kadın kaynakçı çalıştırmaya karar verdiğini ifade etti.

Usta çırak ilişkisiyle önce bir kadınla çalışmalara başladıklarını anlatan Aydın, başarılı oldukça sayıyı 9'a yükselttiklerini dile getirerek, daha önce erkeklere göre planlanan fabrikada tadilatlar yaparak kadınlar için elbise değiştirme kabinleri ve diğer değişiklikleri yaptıklarını aktardı.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle özellikle kadınlara yönelik kaynakçı kursu açmayı planladıklarını dile getiren Aydın, "Kadın kaynakçı çalıştırma mayası tuttu, bunun devamını getireceğiz." ifadesine yer verdi.

"Sabahtan akşama kadar ateşin, kaynağın karşısındayız"

Kadın kaynakçılardan Meral Öcal da yaklaşık bir yıldır bu fabrikada kaynakçı olarak çalıştığını ve mesleğini severek yaptığını dile getirdi.

Fabrika yöneticilerinden de destek aldıklarını belirten Öcal, şunları kaydetti:

"Bence bir bayanın yapamayacağı meslek yoktur. Kaynakçılıkta olduğu gibi her işin bir zorluğu var. Sabahtan akşama kadar ateşin, kaynağın karşısındayız ama kolay ekmek kazanmak yok. Bize bu işi başarabileceğimizi söylediler. Biz de onları mahcup etmedik ve başardık. Kazanlar, genleşme tankları, boyler kazanlarının gövdelerini ve kaynaklarını yapıyoruz. Bütün kazanları biz çıkarıyoruz. Başta zorluk çektik ama çabalayınca oluyormuş. Hepimiz ev geçindiriyoruz. Bu kaynak ya da başka iş olabilir. Alnımızın teriyle kazanarak ailemize destek oluyoruz. İşimi severek yapıyorum."

ABDULLAH YILDIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber