Ak Parti'li Karacan: Olay sadece başvurudan ibarettir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan: - "Şahsıma ait şirket, merkezi Eskişehir'de olmak üzere 1990 yılından bu yana akaryakıt işletmeciliği işiyle iştigal etmektedir. Haberlere söz konusu olan olayın aslı, mülkiyeti uzun yıllardır şirketime ait olan arsanın ticari alan yapılmasına yönelik CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesine, gerekli prosedüre uyarak ve usulüne uygun olarak yapılmış bir müracaattan ibarettir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2017 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Parti'li Karacan: Olay sadece başvurudan ibarettir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, şahsına ait şirketin Eskişehir'de 1990'dan bu yana akaryakıt işletmeciliği işiyle uğraştığını belirterek, haberlere söz konusu olayın aslının, mülkiyeti uzun yıllardır şirketine ait olan arsanın ticari alan yapılanmasına yönelik CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesine usulüne uygun yapılmış bir müracaat olduğunu bildirdi.

Karacan, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde şahsı ve şirketi üzerinden, belirli çevrelerce belirli yayın organlarına gerçek dışı iddialarla bazı haberler servis edildiğini ifade etti. Organize bir yıpratılma süreci yürütüldüğünü, olumsuz bir kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Karacan, bu haberlerle ismi üzerinden AK Parti'nin zor durumda bırakılmak istendiğini belirtti.

Söz konusu haberlerin kasıtlı ve basın-yayın ilkelerine aykırı olduğunu bildiren Karacan, "Haberlerin yayınlandığı gazete ve internet haber sitesinin yayın politikası göz önüne alındığında, yapılmak istenenin ve amacın ne olduğu rahatlıkla anlaşılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Karacan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Şahsıma ait şirket, merkezi Eskişehir'de olmak üzere 1990 yılından bu yana akaryakıt işletmeciliği işiyle iştigal etmektedir. Haberlere söz konusu olan olayın aslı, mülkiyeti uzun yıllardır şirketime ait olan arsanın ticari alan yapılmasına yönelik CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesine, gerekli prosedüre uyarak ve usulüne uygun olarak yapılmış bir müracaattan ibarettir. Bu imar değişikliği talebinin görüşüldüğü meclis toplantısında görüşülen 31 imar değişikliği maddesi arasında, haberlere konu edilen istekle aynı üç ayrı akaryakıt istasyonu talebinin olması, tarafımıza yöneltilen kasıtlı ve haksız tutumu ispatlar bir durumdur.

Eskişehir'de aynı yöntemle yapılan ve kabul edilen imar değişikliği talepleri içerisinde her tür siyasi görüşe sahip vatandaşlara ait olanlar da vardır.Kaldı ki, konut alanından özel okul, özel hastane, alışveriş merkezi, akaryakıt istasyonu, LPG istasyonu, düğün salonu, restoran, otel ve benzeri imar planı değişiklikleri, belediyelerin aylık meclis gündeminde bulunup, kanun ve yönetmeliklere uygun olanlar meclis tarafından onaylanır. Bu da usule uygun olarak yapılan olağan bir işlemdir."

Söz konusu "yıpratma operasyonu" ile şahsını ve partisini zor durumda bırakma amacı taşıyanların bunda başarılı olamayacağına dikkati çeken Karacan, "Güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi iftira ve karalama çabaları gerçeğin üzerini örtmeye yetmeyecektir. Yapılan gerçek dışı haberlerle ilgili olarak gerekli yasal işlemlerin şirketim tarafımdan başlatıldığını belirtir, meselenin gerçek yüzünü kamuoyunun bilgisine sunarım." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber