İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

CHP'den oda ve borsa seçimlerinin ertelenmesine tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, "Hükümet iş dünyasına nifak sokma çabasındadır. Bu süreç iş dünyasında kaos yaratacaktır. Bu kararla, zor günlerden geçen, borç yükü altında ezilen iş dünyasında barış da bozulacaktır" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2017 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'den oda ve borsa seçimlerinin ertelenmesine tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, tüm oda ve borsaların, ekim ayında başlayıp kasımda tamamlanması gereken organ seçimlerinin, 2018'in nisan ayına ertelenmesine ilişkin, "Hükümet iş dünyasına nifak sokma çabasındadır. Bu süreç iş dünyasında kaos yaratacaktır. Bu kararla, zor günlerden geçen, borç yükü altında ezilen iş dünyasında barış da bozulacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, oda ve borsa seçimlerinin hangi dönemde ve nasıl yapılacağının kanunla belirlendiğini hatırlattı.

Seçimlere bir hafta kalmış, herkes hazırlıklarını bu takvime göre yapmış, adaylığını açıklamış, seçim çalışmalarını yürütmüşken, hiçbir gerekçe göstermeden seçimlerin 6 ay ertelenmesinin, Türkiye'de hukuk devletinin kalmadığının somut göstergesi olduğunu ifade eden Budak, "Seçim takvimi ilan edilmiş, adaylar kendini ortaya koymuş, bazı yerlerde aynı yönetimin içinden adaylar çıkmış, belki birbirleri hakkında eleştiriler yapmış. Şimdi nisan ayına kadar bu insanlar aynı ortamda nasıl iş yapacak? Kurumların bütçesini nasıl oluşturacak?" diye sordu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimlerinin de ertelendiğini anımsatan Budak, şunları kaydetti:

"Hükümet iş dünyasına nifak sokma çabasındadır. Bu süreç iş dünyasında kaos yaratacaktır. Bu kararla, zor günlerden geçen, borç yükü altında ezilen iş dünyasında barış da bozulacaktır. Hükümetin büyük ölçüde kendisiyle uyum içinde çalışan TOBB'a, oda ve borsalara, esnaf ve ziraat odalarına, susmuş, sinmiş kurumlara bile müdahale etme çabasına girmesi, tüm kurumları tamamen kendisine bağlama arzusunun göstergesidir. İstiyorlar ki tüm kurumlar yandaş olsun, AKP'li olsun. İtiraz etmeyen, suskun kurumlar olsun. Tek sesli bir Türkiye olsun. Demokrasi ve hukuk dışı müdahalelerle Türkiye nefes alınamaz bir noktaya sürükleniyor. İş dünyasının kendi örgütlerinin yönetimlerini bile seçmesine izin verilmeyen bir Türkiye tablosuyla Türkiye huzurlu ve güvenli bir geleceğe yürüyemez. Türkiye'nin birikimlerini risk altına sokan bu karar derhal geri çekilmeli, iş dünyasının iradesine saygı gösterilmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber