İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Bodrum tam bir cazibe merkezi haline geldi'

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: - "Bugün dünyanın en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi Bodrum. Eskiden bizim için Fransa'daki Cannes hedefti. Şimdi Cannes için hedef Bodrum"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2017 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bodrum tam bir cazibe merkezi haline geldi'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bodrum'un tam bir cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "Eskiden bizim için Fransa'daki Cannes hedefti. Şimdi Cannes için hedef Bodrum." dedi.

Hisarcıklıoğlu, Bodrum Ticaret Odasının (BODTO) yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, BODTO'nun başarılı hizmetlerinden dolayı uluslararası kuruşlar tarafından "A" sınıfı 5 yıldızlı oda belgesine sahip olduğunu ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, BODTO'nun yeni hizmet binasının kazandırılmasında katkı sağlayan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon'a teşekkür etti.

- "BODTO en fazla proje üreten kurum"

BODTO'nun Londra, Paris ve Berlin ile aynı standartta hizmet verdiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, "İyi hizmet takdir edilmeli. Bodrum, en yüksek puanı aldı. Kendilerini kutluyorum. Muğla'da ilk 5 yıldızlı oda unvanını Bodrum aldı. Tüm Ege'de de üçüncü odaydı. BODTO, stratejik plan yapan, GEKA'dan ilk desteği alan ve en fazla proje üreten kurum." dedi.

Hisarcıklıoğlu, BODTO'nun ilk vize ofisi açan oda, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışan kişilere mesleki yeterlilik belgesi veren kurum olduğunu ve bu güne kadar 52 kişiye bu belgeyi verdiğini kaydetti.

Bodrum'un en çok övündüğü konular arasında mandalinanın geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Bodrum mandalinasını Türkiye'de tescil ettirdik şimdi bir sonraki hamle bunu Avrupa Birliğinde tescil ettirip, esas belgeyi oradan aldıktan sonra bütün dünyada 'Bodrum mandalinası' diye mandalina satılacak. Yeni bir projeye de el atıyorlar. Bodrum Guletine de el atıyorlar. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi de destekliyor. Ortak çalışmayla güzel projeler yapılacak. Bodrum artık bir dünya şehridir. Bodrum'a yakışan dünya çapında yapılan faaliyetlerden dolayı gurur duyuyorum."

- "Bodrum bir dünya markası"

Bodrum'un 30 yıl önce bir balıkçı kasabası olduğunu ancak şimdi bir dünya markası haline geldiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün dünyanın en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi de Bodrum. Eskiden bizim için Fransa'daki Cannes hedefti. Şimdi Cannes için hedef Bodrum. 30 yıl önce ben bunları söylüyor olsam, bana 'bu adam politika yapıyor' derdiniz. Şu anda Fransız rivierası sizi örnek alıyor. Tam bir cazibe merkezi haline gelmiş durumundasınız. Hem yerel hem genel ve hem ülke yönetimi açısından burada müthiş bir işi başarıyorsunuz."

Muğla Valisi Esengül Civelek de antik dünyanın en görkemli izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerlerin, dünya denizcilerinin buluşma noktası olan, yaklaşık bin 500 kilometrelik kıyıları ve koylarıyla eşsiz doğal güzellikleri barındıran Muğla'nın sadece bölge ekonomisine değil, ülke ekonomisine de katkı sağladığını anlattı.

Binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketleri verilen törende, yeni hizmet binası açılış kurdelası kesildi.

Açılışa Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber