Emniyet müdürü bürodaki polisleri sokağa indirecek

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 30 Mart 2007 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Yeni Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, son yıllarda artış gösteren asayiş olaylarıyla mücadeleye öncelik vereceğini açıkladı.

"Beklemeye zamanımız yok" diyen Köksal, bürolarda çalışan polisleri sokağa indireceğini; polisin daha hızlı hareket etmesini sağlayarak suçüstü yakalamaları artıracağını; kapkaç ve hırsızlığa karşı 'huzur timleri' oluşturacağını söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü koltuğuna üç hafta önce oturan Köksal, projelerini Radikal'e anlattı. Artan asayiş olaylarını önlemek için kısa, orta ve uzun vadeli projeleri yaşama geçireceğini söyleyen Köksal, "Beklemeye zamanımız yok. Projeler üretirken halihazırda olup bitenlerin de üzerine gitmemiz lazım" dedi.

Uygulamaya koyacağı projelerle polisin daha hızlı hareket etmesini sağlamaya çalışacağını söyleyen Köksal, "Olaylara anında müdahale edebilmek çok önemli. Suçüstü yakalamalar çok olursa hem suça meyilli olanlar için caydırı olur hem de vatandaş kendisini daha güvende hisseder" diye konuştu.

Bunu sağlayabilmek için sokaktaki polis sayısını artıracağını söyleyen Köksal, bürolarda çalışan polislerle ilgili bir çalışma başlattığını açıkladı. Köksal, "Sokağa ne kadar fazla polis indirirsek o kadar iyi. Bürolarda çalışan polisleri mümkün olduğunca sokağa indireceğiz" dedi.

Kapkaça karşı özel tim

İzmir Valiliği döneminde kapkaç ve hırsızlığa karşı kurduğu huzur timlerini ülke geneline yaygınlaştıracağını belirten Köksal, "Kapkaç ve hırsızlık gibi suçların nerelerde işlendiğini biliyoruz. Huzur timleri, bu suçların yoğun işlendiği bölgelerde görev yapacak" dedi. Yine İzmir'de uyguladığı Toplum Destekli Polis Projesi'ne ağırlık vereceğini söyleyen Köksal, "Polis vatandaşla iç içe olacak ve vatandaştan destek alacak" diye konuştu.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikasti ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin soruları yanıtlamaktan kaçınan Köksal, olayı soruşturan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Savcılığı'nın hazırlayacağı iddianamenin, akıllardaki birçok soru işaretini gidereceğini söylemekle yetindi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber