Habur'da kapatma yok, daha sıkı kontrolle geçiş var

Kuzey Irak'ta başlayan referandumun ardından Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı'nın tek taraflı olarak kapatıldığı iddia edilmişti ancak konu ile ilgili Hükümet'ten son dakika açıklaması geldi. Gümrük Bakanı Tüfenkci'den flaş bir açıklama geldi. Tüfenkçi açıklamasında "Şu anda Habur'da kapatma yok. Irak tarafından gelenlerin daha sıkı kontrolle geçişlerine izin veriyoruz. Türkiye'deki bazı tır şoförleri tedirgin oldukları için sınırdan geçmek istemiyorlar" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2017 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuzey Irak'ta başlayan referandumun ardından Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı'nın tek taraflı olarak kapatıldığı iddia edilmişti ancak konu ile ilgili Hükümet'ten son dakika açıklaması geldi. Gümrük Bakanı Tüfenkci'den flaş bir açıklama geldi. Tüfenkçi açıklamasında "Şu anda Habur'da kapatma yok. Irak tarafından gelenlerin daha sıkı kontrolle geçişlerine izin veriyoruz. Türkiye'deki bazı tır şoförleri tedirgin oldukları için sınırdan geçmek istemiyorlar" dedi.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Mesuz Barzani'nin tüm ikazlara rağmen referanduma gitme kararı alması ve sabah saatlerinde oy verme işleminin başlamasının ardından habur Sınır Kapısı'nın kapatıldığı iddiaları hakkında açıklama geldi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı'nın tek taraflı ulaşıma kapatıldığına yönelik haberlere ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında, "Şu anda kapatma yok, Irak tarafından gelenlerin daha sıkı kontrolle geçişlerine izin veriyoruz." dedi.

Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Habur Sınır Kapısı'ndaki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin referandumdan geri adım atmamasının ardından Türkiye'nin de Habur Sınır Kapısı'ndan geçişlere izin vermediği yönündeki iddiaları değerlendiren Tüfenkci, "Şu anda kapatma yok. Geçişler güvenlik gerekçesiyle sıkı kontrollü sağlanıyor. Irak tarafından gelenlerin daha sıkı kontrolle geçişlerine izin veriyoruz. Karşıdan gelen araçlar için denetimi artırdık." dedi.

Türkiye'deki bazı tır şoförlerinin kendileri tedirgin olduğu için sınırdan geçmek istemediklerinin altını çizen Tüfenkci, "İlerleyen saatlerdeki gelişmelere göre durumu ve gelişmeleri yeniden değerlendiririz." diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber