Özgür Eğitim Sen: Toplu sözleşme başarılı gösterilemez

Özgür Eğitim Sen Genel Merkezi, toplu sözleşmenin başarı olarak gösterilmesine tepki gösterdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2017 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özgür Eğitim Sen: Toplu sözleşme başarılı gösterilemez

Özgür Eğitim Sen Genel merkezi, toplu sözleşmenin başarılı olarak gösterilmesine ve Türkiye'den teşekkür bekleyen açıklamalara tepki gösterdi.

Özgür Eğitim Genel Merkezinden yapılan açıklamada "Yetkili sendikanın ana talebi 2018 için 10+6, 2019 için de 10+8 idi. Bunun yanı sıra ekonomik büyümeden refah payı kaynaklı ek zam, vergi diliminden kaynaklı maaş kaybının telafisi, kıdem aylığı gösterge rakamının beş kat artırılması, yan ödeme kat sayısının %50 artırılması, aile yardım ödeneğinin %100 artırılması, dini bayramlarda bir maaşa yakın ikramiye ve buna benzer yüzlerce maddeden oluşan talep listesi ile kamuoyuna günlerce umut dolu mesajlar yağdırıldı. Öte yandan yetkili sendika, sık sık bir milyon üye sayısına ulaşmış olmakla övünen bir retorikle aşağıladığı, dolayısıyla da görüşmeler öncesi fikir alışverişinde bulunma lütfunda dahi bulunmadığı diğer konfederasyonlarla uğraştı. Bu bağlamda en büyük bombası da her üç ayda bir 77 tl. olarak ödenen toplu sözleşme ikramiyesinin kendi üyelerine 200, diğer sendikaların üyelerine 102 tl. olarak ödenmesini talep etmesiydi." denildi.

Kamuoyunda büyük beklenti oluşmuşken hükümetin her 6 aylık dönem için %3'lük zam teklifi şok etkisi yarattığının ifade edildiği açıklamada "Buna ilk başta göstermelik de olsa tepki gösteren yetkili sendikanın yarım puanlık artışlarla ikna edilmesi (!) ve hakem heyetine gidilmesine bile fırsat vermeden enflasyonun oldukça altında bir orana imza atıvermesi daha büyük bir şok yarattı. Genel artışta yaşanan facianın yanı sıra ortada, yukarıda saydığımız taleplerin tek bir maddesi bile yoktu ki sanırım gündeme dahi getirilmemişti. Özgür Eğitim Sen olarak henüz görüşmeler başlamadan yayınladığımız yazı dizisinde yaşanacakları madde madde sıralayarak ön uyarılarımızı yapmıştık fakat yetkili sendikanın yandaşlığı bu boyuta vardıracağına inanmak istemeyenler çoğunluktaydı ve onları ikna etmek çok zordu." denildi.

Özgür Eğitim Sen, tepki gösterip istifa edenlerin gemiyi terk eden farelere benzetilmesini ise "Sözleşme imzaları sonrasında tepki gösteren bazı üyelerinin istifasıyla karşılaşan yetkili sendika istifa eden üyelerini ihanetle suçlayarak gemiyi terk eden farelere benzetmişti." şeklinde tepki gösterildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber