İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

15 Temmuz şehidinin adı mezun olduğu okula verildi

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: Gençlerimizi beğenmeyen bazı çok bilmişler 15 Temmuz'da neler yapmaya muktedir olduklarını gördüler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2017 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 Temmuz şehidinin adı mezun olduğu okula verildi

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Gençlerimizi beğenmeyen bazı çok bilmişler 15 Temmuz'da neler yapmaya muktedir olduklarını gördüler." dedi.

Erdem, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan Mehmet Şengül'ün isminin, mezun olduğu Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine verilmesi dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Okulun konferans salonundaki programda konuşan Erdem, görevi başında vatana, millete hizmet aşkıyla çalışırken şehit olan herkesi rahmetle andığını belirtti.

Şehit Şengül'ün ailesinin de programa katıldığını söyleyen Erdem, "Onlar gerçekten Peygamber Efendimize komşuluk mertebesine erişmiş bir evlat yetiştirdiler ve o evladın ailesinin elbette ki bizim başımızın üstünde yerleri var. Allah onlardan ve diğer bütün şehit ailelerinden razı olsun." diye konuştu.

"Şehit vurulunca ölmez, unutulunca ölür" sözünü hatırlatan Erdem, şunları kaydetti:

"İşte bugün Mehmet Şengül kardeşimizin ismini başka illerdeki okullara verdiğimiz gibi Türkiye'nin en saygın mesleki okullarından Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine vererek isminin ilelebet yaşayacağını gösterdik. Bundan sonra Mehmet Şengüller ölmez. Mehmet, bu ülke huzur içerisinde yaşasın diye en büyük fedakarlığı yapıp hayatını bu memleket için vermiştir."

Türkiye'yi güçlü kılmanın yolunun Türk gençliğinin daha iyi bir eğitim almasından geçtiğini, bunun için çalıştıklarını ifade eden Erdem, öğrenmeyi öğrenen, muhakeme gücü ve analiz kapasitesi olan, milli değerleri benimsemiş, evrensel değerlere açık bir nesil yetiştirmek istediklerini dile getirdi.

15 Temmuz'da milletin verdiği üstün mücadelenin ve 15 Temmuz kahramanlarının gelecek nesiller tarafından daha iyi anlaşılması, öğrenilmesi ve o mücadelenin nesilden nesile aktarılması gerektiğini belirten Erdem, "Milletimizi edebiyen hür yaşatacak irade, 15 Temmuz iradesidir. Bu iradenin gelecek nesillere aktarılması görevini öncelikle eğitim kurumlarımız yapacaktır." ifadesini kullandı.

FETÖ'nün Türkiye'nin birliğinin ve beraberliğini bozamayacağını vurgulayan Erdem, "Gençlerimizi beğenmeyen bazı çok bilmişler 15 Temmuz'da neler yapmaya muktedir olduklarını gördüler. O terör örgütü mensuplarına bu ülkeyi teslim etmediler." değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber